NIEUWS

Philips kondigt PML9009 MiniLED en PUS8909 LED-tv’s aan (en Titan OS)

Philips heeft de eerste details bevestigd voor zijn LED-tvs uit 2024, waarbij de PML9009 MiniLED en PUS8909 ook het nieuwe Titan OS-besturingssysteem zullen introduceren. Terwijl de OLED-tv’s in het assortiment het vertrouwde Android/Google platform zullen hebben, heeft moederbedrijf TP Vision een nieuwe samenwerking aangekondigd met Titan OS voor zijn op Linux gebaseerde televisies die van toepassing zullen zijn op bepaalde modellen Philips- en AOC-tv's in Europa en Latijns-Amerika.

Op de korte termijn zal de introductie van Titan ervoor zorgen dat zowel de PML9009 als de PUS8909 in de zomer als eerste het Titan OS-platform bij het merk Philips zullen hebben. Currys heeft zich overigens ook  aangemeld om het systeem te implementeren in JVC-tvs op de Britse markt.

Wat het verschil in het besturingssysteem zal maken voor de gebruiker, moeten we nog gaan zien. Philips heft nog geen details vrijgegeven. Maar dat is nog lang niet alles wat de twee nieuwkomers in 2024 aan het Philips-portfolio zullen toevoegen. Beide modellen beschikken ook over bijgewerkte P5-processors, met een “hoogwaardig” WCG-paneel dat een piekvermogen van 1000 nits en vernieuwingsfrequenties van 144 Hz biedt, plus een driezijdig Ambilight-systeem.

De PML9009 volgt de PML9008 van vorig jaar op, die deel uitmaakte van de nieuwe 'Xtra'-serie, gericht op het overbruggen van de kloof tussen zijn premium OLED's en de goedkopere LED/LCD-modellen. De PML9009 voegt de eerste 85-inch optie toe aan het MiniLED-portfolio van Philips, dat als modellen van 55, 65 en 75 inch heeft. De modellen hebben naar eigen zeggen een ‘premium’ ontwerp met een smalle rand met een donkere antracietkleurige afwerking en bijpassende voetjes.

De PUS8909 sluit zich aan bij de 'The One' Performance Series. Het biedt een vergelijkbare upgrade als het 8808 LED-model van vorig jaar, met een keuze uit schermformaten van 43, 50, 55, 65 en 75 inch, klaar om in mei uit te rollen.

Het zal mogelijk interessant zijn om de toepassing van het nieuwe Titan OS te zien, en hoe Philips het in zijn bestaande interface en raamwerk integreert, en welke nieuwe functies of functionaliteit daarmee gepaard gaan.

Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE