NIEUWSMerason

Merason high-end da-converters nu verkrijgbaar via City Audio Trade

Redactie Hifi.nl | 15 januari 2024 | Merason

Sinds 1 december 2023 is City Audio Trade de trotse importeur van Merason voor de Benelux. "Pure high-end dac's uit Zwitserland, die zich kunnen meten met de allerbeste ter wereld ongeacht prijs!"

"Toen ons gevraagd werd of wij interesse hadden om Merason te distribueren, hoefden we daar natuurlijk geen moment over na te denken", aldus het team van City Audio Trade. "Jazeker, héél graag!"

Merason

In 2013 is Niedal Audio Lab AG opgericht door Dr. Daniel Frauchter met als doel het ontwikkelen en produceren van digitale audioapparatuur met een, niet typisch digitale, maar natuurlijke analoge klank.

Onder het motto “Less is more” worden dac’s ontworpen en gebouwd die slechts één doel nastreven: een zo puur mogelijke weergave van muziek zonder door ingewikkelde menu’s te moeten navigeren en zonder technisch jargon. "Alle dac’s worden met de grootst mogelijke zorg met de hand gemaakt in Zwitserland, in de plaats Worb, en is voordat het de fabriek verlaat, langdurig en uitvoerig getest."

Het huidige assortiment van Merason bestaat uit de: DAC1 MkII, Reuss, frérot en pow1. De Reuss is de laatste ontwikkeling van Dr. Daniel Frauchter en is daarmee de meest recent op de markt gebrachte DAC in het Merason assortiment. De review van de Reuss (foto onder) lees je binnenkort op HIFI.NL/.BE.

"Het zijn stuk voor stuk pure high-end digitaal naar analoog converters die volledig gebalanceerd opgebouwd zijn middels discrete componenten, Klasse A schakelingen en een veelvoud aan voedingslijnen. De frérot is op te waarderen met de pow1, een externe PSU, waardoor de geluidskwaliteit aanzienlijk toeneemt. De natuurlijke, neutrale, analoge klank, de ruimtelijke weergave, het buitengewoon hoge detailniveau en 3D-weergave worden geroemd door zowel recensenten als door eindgebruikers. Zelfs de allergrootste vinylfans zijn diep onder de indruk van de geluidskwaliteit die deze dac's bieden."

"We streven naar 10 tot 12 dealers in Nederland, 4 à 5 in België en 1 à 2 in Luxemburg, die we exclusiviteit bieden binnen een overeengekomen regio. Uiteraard mogen de Merason dealers van City Audio Trade optimale ondersteuning verwachten zoals ze dit van ons gewend zijn." Op de website vind je alle informatie over Merason, waaronder reviews, foto’s en prijslijsten: cityaudiotrade.com.

MERK

EDITORS' CHOICE