NIEUWSPS Audio

PS Audio voegt DAC en PreAmp toe aan Stellar Gold productlijn

De Amerikaanse audiofabrikant PS Audio heeft zijn Stellar Gold productlijn uitgebreid met de toevoeging van de Stellar Gold DAC en de Stellar Gold Preamplifier. De twee nieuwe audiocomponenten bevatten volgens de fabrikant een groot aantal van de nieuwste technologische innovaties van PS Audio, samen met een uitzonderlijke geluidskwaliteit, flexibele configuratie-opties en gebruiksvriendelijke bediening.

PS Audio Stellar Gold Preamplifier

De StellarGold Preamplifier heeft net al de andere leden van de Stellar Gold productlijn een slank, aantrekkelijk ontwerp met een nieuwe twist, d.w.z. zowel de voorversterker als de StellarGold DAC hebben een nieuwe echt vergulde accentlijn over het voorpaneel. De StellarGold-voorversterker is verkrijgbaar in zilver of zwart en is een flexibel regelcentrum voor het audiosysteem met meerdere gebalanceerde (XLR) en single-ended (cinch) in- en uitgangen, allemaal toegankelijk via het menusysteem op het voorpaneel van de voorversterker en de meegeleverde afstandsbediening.

Ontwerper Darren Myers heeft de nieuwe voorversterker volledig gebalanceerd van ingang tot uitgang opgebouwd en de topologie is pure klasse A en dus analoge versterking. De StellarGold-voorversterker maakt gebruik van JFET- en BJT-apparaten met hoge stijgsnelheid en hoge bandbreedte. Er is een minimale hoeveelheid globale feedback toegepast. De klasse A-eindtrap met hoge stroomsterkte kan met gemak lange kabellengtes aansturen. Er is veel zorg en aandacht besteed aan het ontwerp van de voeding van de voorversterker, met een extra grote transformator, meertrapsregeling en andere verfijningen. Volgens PS Audio heeft de Stellar Gold Preamplifier een frequentiebereik dat loopt van 15 Hz tot 150 kHz (+/- 0,1 dB).

De StellarGold-voorversterker combineert buitengewone resolutie, toonnauwkeurigheid, ruimtelijkheid en dynamische impact met een flexibele bediening. Het past het volume en de balans aan via nauwkeurige getrapte demping en biedt ook controle over ingangsselectie, ingangsnaamgeving, IR-regeling en andere functies.

PS Audio Stellar Gold DAC

De PS Audio StellarGold DAC is ontworpen rond ESS 9038 Pro-technologie en bevat een groot aantal technologische ontwikkelingen om opmerkelijke natuurgetrouwheid en muzikaal realisme van digitale bronnen te bieden. De gehele topologie is gebalanceerd opgebouwd. Elk kanaal wordt gebouwd door vier DA-converters met hoge resolutie parallel te schakelen en vervolgens hun gecombineerde uitgang in een nieuw ontworpen discrete analoge eindtrap van klasse A te voeren. Het gebruik van meerdere DAC's om een enkel ultralineair kanaal te vormen, biedt de voordelen van het verminderen van ruis en kanaaloverspraak, terwijl de lineariteit, het dynamisch bereik en de resolutie worden verhoogd boven wat een enkele DAC-technologie kan bereiken. Het bewijs zit in het luisteren.

De StellarGold DAC biedt meerdere I2S- en coaxiale digitale ingangen, plus USB- en optische ingangen, en gebalanceerde en single-ended uitgangen. Dankzij de ingebouwde lossless volumeregeling kan hij worden gebruikt als een standalone voorversterker. De Stellar Gold DAC kan PCM-muzieksignaal vertalen tot een resolutie van 16- en 24-bit van 44,1 kHz tot 768 kHz en DSD-signaal tot DoP64 tot DoP256 en DSD 64 tot 256 (afhankelijk van de ingang).

We zijn nog in afwachting van prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux.


EDITORS' CHOICE