NIEUWSShanling

Shanling H2: draagbare DAP, DAC en hoofdtelefoonversterker met Cirrus Logic DAC-chip

Het Chinese audiomerk Shanling heeft een nieuwe draagbare DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker tevens digital audio player (DAP) genaamd H2 uitgebracht. De H2 is het derde lid van de H-productlijn en de fabrikant belooft een nieuw geoptimaliseerd ontwerp voor gebruiksgemak en betere controle.

Shanling H2

De Shanling H2 is uitgerust met een 32-bit CS43198 DAC-chip van Cirrus Logic en naar eigen zeggen een uiterst efficiënte hoofdtelefoonversterker met een heldere en krachtige output. De H2 is een USB DAC en kan natuurlijk muzieksignaal via Bluetooth ontvangen (versie 5.0 met ondersteuning van SBC, LDAC en  AAC). De gebruiker kan ook muziek afspelen vanaf een geplaatste microSD-kaart via de Eddict Player-app op een smartphone of tablet.

Shanling H2 heeft een gestroomlijnd en compacter ontwerp, waardoor hoge mobiliteit mogelijk is dankzij het gebruiksvriendelijke lichtgewicht ontwerp. De H2 heeft het volumewiel is in de behuizing geïntegreerd. Dit maakt het ook gemakkelijk om het volume onderweg op de tast aan te passen.

DA-conversie komt voor rekening van een een hoogwaardige CS43198 DAC-chipset van Cirrus Logic. Deze krachtige 32-bits DAC levert hoogwaardige audioweergave met lage vervorming en een hoge S/R-verhouding. De H2 heeft volgens de fabrikant geen hoorbare ruis, zelfs niet bij gebruik van gevoelige IEM's (in-ear monitors).

De 32-bit CS DAC is gekoppeld aan een achtcore XMOS XU208 USB-processor. Het biedt ondersteuning voor audiodecodering met hoge resolutie op het apparaat en ondersteunt native DSD- en 32-bits PCM-audiosignalen.

Shanling heeft de H2 uitgerust met een speciaal SG-Micro-versterkergedeelte. Het apparaat is uitgerust met twee hoofdtelefoonuitgangen: 3,5 mm single-ended en 4,4 mm gebalanceerd. Dankzij een speciaal versterkergedeelte heeft de Shanling H2 een maximaal uitgangsvermogen van 680 mWatt bij 32 Ohm via de gebalanceerde 4,4 mm-uitgang. De uitgangsimpedantie van beide poorten is ook erg laag, zodat een breed scala aan hoofdtelefoons probleemloos kan worden aangestuurd.

Gekozen instellingen en andere informatie kan worden afgelezen op het 1-inch kleurendisplay. Verder is de H2 voorzien van een oplaadbare batterij met een capaciteit van 2.100 mAh, waardoor het apparaat volgens de fabrikant tot twaalf uur kan werken zonder op te laden.

De afmetingen van de Shanlng H2 zijn 71,5 x 100 x 21,5 millimeter en hij weegt 185 gram.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benlux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE