NIEUWSKEF

KEF Q-serie nu ook in walnootafwerking

Sinan Kökbugur | 15 december 2023 | Fotografie Fabrikant | KEF

De Q-Serie van het Britse KEF was tot voor kort verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. Het Engelse luidsprekermerk heeft daar nu een uitvoering in walnoothout aan toegevoegd. Technisch en klankmatig zijn de drie kleuren precies hetzelfde.

KEF Q-Serie Walnut

KEF’s Q-Serie bevindt zich prijstechnisch aan de onderkant van het portfolio van de Britse luidsprekerfabrikant. Het is alweer de achtste generatie van deze minimalistische productlijn. De fabriekseigen Uni-Q driverarray vormt de kern van de geëvolueerde Q-serie. Deze kenmerkende innovatie plaatst de tweeter in het akoestische centrum van de middentoner, waardoor het akoestische ideaal van een puntbron heel dicht wordt benaderd. Fasefouten worden vermeden en een brede sweet spot is een bijkomende voordeel waardoor de luisteraar niet precies in het midden hoeft te zitten. Volgens KEF geeft het Uni-Q-geluid moeiteloos scherpe, heldere hoge tonen en lieflijk robuuste middentonen en een snelle en zuivere bas met minimale vervorming op elk volume en tevens een nauwkeurig driedimensionaal geluid dat gelijkmatig door de kamer wordt verspreid.

Vloerstaanders Q950, Q750 en Q550 zijn voorzien van een gesloten middentonenkast voor naar eigen zeggen drastisch verminderde vervorming. De woofer met dubbele ABR's (Auxiliary Bass Radiator) zorgt voor een diepere en strakkere basweergave.

Elk model in de Q-Serie beschikt ook over een naadloos schot en magnetische afdekroosters (als optionele accessoire). Voor de monitormodellen is de optionele B2-muurbeugel beschikbaar.

De KEF Q-serie is nu verkrijgbaar in de afwerkingen Satin Black, Satin White en Walnut.

Meer weten? Kijk dan op de website van KEF.

MERK

EDITORS' CHOICE