NIEUWSGoldmund

Goldmund Mimesis Reference: non-plus-ultra voorversterker

De Zwitserse fabrikant Goldmund heeft een nieuwe voorversterker onthuld genaamd Mimesis Reference die is verdeeld over twee kasten. De voeding zit in een aparte kast en de twee kasten wegen samen 45 kilogram. Ruis en vervorming zijn naar een moeilijk te meten niveau geduwd en Goldmund belooft een compromisloos ontwerp.

Goldmund Mimesis Reference

De panelen van de behuizingen van de nieuwe Mimesis Reference voorversterker van Goldmund hebben een dikte van 12 millimeter en dat verklaart deels het gezamenlijke gewicht van 45 kilogram van de twee kasten. Ieder kanaal heeft zijn eigen voeding met als basis een hoogwaardige ringkerntransformator. Een extra aparte voeding is bedoeld voor het aansturen van het digitale gedeelte van de voorversterker. Het koellichaam is intern vervaardigd om het beschikbare oppervlak te maximaliseren en de warmte van de voedingen efficiënt af te voeren. De voedingseenheden zijn voorzien van op maat gemaakte componenten van Goldmund, waaronder zuurstofvrij goud.

De Mimesis Reference heeft uitgangstrappen die werken in klasse A en het hele ontwerp is een voorbeeld van minimalisme. Het resultaat is zo ongeveer de laagste totale harmonische vervorming (THD) en intermodulatievervorming (IMD). Dat geeft volgens de ontwerpers een harmonieuze soundscape die resoneert met authenticiteit en de essentie van de muziek. De Mimesis Reference tart de conventies met zijn beheersing van Ultra-Low Transient Intermodulation Distortion (TIM). Elke delicate overgang, elk crescendo, is doordrenkt met een zuiverheid die de essentie van ware trouw omarmt, aldus Goldmund.

Goldmund geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz maar dat is op 0 dB. De meer gebruikelijke -3 dB punten liggen op 0,2 Hz en 1,2 MHz. Met een uitgangsimpedantie van 50 Ohm kan zo ongeveer elke eindversterker probleemloos worden aangestuurd. De S/R-verhouding is beter dan 126 dB. De gebruiker heeft de beschikking over zeven lijningangen. De Mimesis Reference heeft geen draaitafelingang en ook geen digitale ingangen.

De koper kan kiezen tussen een zwarte en zilverkleurige uitvoering. Een IR-afstandsbediening wordt meegeleverd.

Wij hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE