NIEUWSATC

ATC C4 Sub Mk2: actieve subwoofer met klasse AB versterking

Sinan Kökbugur | 28 november 2023 | Fotografie Fabrikant | ATC

De Britse luidsprekerfabrikant ATC heeft de C4 Sub Mk2 gelanceerd, een actieve subwoofer met een fabriekseigen driver met een diameter van 30 centimeter in een gesloten behuizing. Een 300 Watt klasse AB versterker brengt de conus in beweging. De koper heeft de keus uit verschillende uitvoeringen.

ATC C4 Sub Mk2

De nieuwe actieve C4 Sub Mk2 subwoofer van het in Groot-Brittannië gevestigde ATC is voorzien van de nieuwe zelfontwikkelde driver type SS75-314SC die een diameter heeft van 30 centimeter. De 300 Watt klasse AB versterker is volgens de ontwerpers speciaal op de driver afgestemd. Zowel de driver als de versterker zijn volledig met de hand vervaardigd op het hoofdkantoor van het bedrijf in de Britse plaats Stroud. Ook de gesloten behuizing is gemaakt in Groot-Brittannië.

De nieuwe SS75-314SC driver is de eerste driver van ATC die speciaal is ontworpen om de laagste vier octaven van de audioband weer te geven. ATC heeft de driver gebouwd met een korte spoel in een lange magneetopening van 30 millimeter omgeven door een N48M-neodymiummagneet van 150 millimeter. De opnieuw ontworpen driver is voorzien van een nieuwe rubberen rand voor een hoge excursiecapaciteit, een nieuwe spider voor verbeterde compliance-geometrie en high-flow aandrijfventilatie voor weinig geluid en compressie.

Muzieksignaal kan worden aangeleverd via een tweetal gebalanceerde lijningangen. Er zijn ook twee gebalanceerde uitgangen beschikbaar voor het doorlussen naar actieve luidsprekers of andere subwoofers. Uiteraard kan de gebruiken kantelfrequentie (cross-over) en volume regelen over een bereik van 21 dB.

De kast van de C4 Sub Mk2 heeft een volume van 70 liter en is met handmatig gebouwd en afgewerkt in de kastenfabriek van ATC. Het ontwerp is afgekeken van de luidsprekers uit de 'Classic'- en 'Tower'-serie van ATC. De kast bestaat uit 25 millimeter dikke panelen en een solide interne versteviging.

De C4 Sub Mk2 is verkrijgbaar in het standaard echt houtfineer van kersen, zwart essen, walnoot en eiken en  in de afwerkingen Satin Black en Satin White of in het premium echt houtfineer Rosewood, European Crown Cut Walnut, Burr Magnolia en Pippy Eik. Hoogglansopties voor het fineer en zwarte of witte pianolak zijn als optie en tegen meerprijs verkrijgbaar.

ATC C4 Sub Mk2: prijzen en leveringsinformatie

De adviesprijs voor de ATC C4 Sub Mk2 in de standaardversies bedraagt 5.500 euro, voor de premium fineersoorten 6.550 euro en voor de pianolakvarianten in zwart en wit 8.500 euro. De meerprijs voor de hoogglanslak, die voor alle houtfineer te bestellen is, bedraagt 2.730 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE