NIEUWS

iBasso DC06 Pro: compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Het Chinese audiomerk iBasso heeft een nieuwe versie van zijn draagbare DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker DC06 aangekondigd genaamd DC06 Pro. De DC06 Pro past in een jas- of broekzak maar belooft een goede geluidskwaliteit. De DAC-chips zijn van ESS Sabre.

iBasso DC06 Pro

Ieder kanaal heeft zijn eigen DAC-chip van het type ES9219C. Deze twee ESS-chips zorgen tevens voor signaalversterking. De DC06 Pro heeftt volumeknoppen, ondersteunt nieuwe geavanceerde UAC APP-functies en FGPA-functie. Hierdoor kan het versterkergedeelte op vol vermogen werken en wordt een uitgangsvermogen van 320 mWatt bij 32 Ohm bereikt. Bovendien zorgen de nieuwe chips voor een laag stroomverbruik zonder de prestaties negatief te beïnvloeden.

iBasso DC06Pro bevat geavanceerde technologie om een aparte voeding voor het versterkergedeelte te creëren. Hierdoor kan het versterkergedeelte op zijn maximale capaciteit werken zonder enige interferentie van het digitale gedeelte, waardoor de dynamiek, de basimpact en de algehele transparantie van het geluid worden verbeterd.

Windows 10 en Android 5.0 of hoger ondersteunen standaard het UAC2.0-protocol. Om compatibiliteitsredenen gebruiken Android-smartphones echter nog steeds het SRC-protocol. Bij het aansluiten van de DC06 Pro staat het standaardvolumeniveau op maximaal. Om het volumeniveau van het apparaat te regelen, heeft iBasso een UAC2.0 mobiele applicatie ontwikkeld met volumeregeling op 100 niveaus. Het is gratis beschikbaar voor Android-apparaten.

De DC06 ingang is een USB-C connector, deze heeft een ingebouwde UAC2.0 ontvanger en maakt het mogelijk om eenvoudig een smartphone aan te sluiten. Voor de uitvoer beschikt het apparaat over een ongebalanceerde 3,5 millimeter aansluiting en een gebalanceerde 4,4 millimeter aansluiting. Door het USB-stuurprogramma te installeren kan de DC06 zelfs als geluidskaart voor een computer worden gebruikt.

Tussen de twee uitgangen van de DC06 Pro bevindt zich een LED-indicator die het formaat weergeeft van het bestand dat wordt afgespeeld: blauw – DSD, groen – PCM, paars – MQA en rood – in de standby-modus.

De behuizing van de DC06Prois gemaakt van hoogwaardig aluminium dat CNC is gefreesd en panelen van gehard glas.

iBasso DC06 Pro : FPGS + NDK femtoseconde-oscillator

De DCO6PRO maakt gebruik van het fabriekseigen FPGA-algoritme. Het bereiken van een indrukwekkend lage jitter wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van de NDK femtoseconde-oscillator, wat resulteert in minimale vervorming en een opmerkelijke verbetering van de kwaliteit van het muzikale geluid.

iBasso DC06 Pro: technische specificaties

Gebalanceerde jack 4,4 mm

  • THD+N-uitgang: 0,00035% bij 600 Ohm / 0,0005% bij 32 Ohm
  • Uitgangsspanning: 3,2 Vrms bij 32 Ohm / 4 Vrms bij 300 Ohm
  • S/R-verhouding: 123 dBA
  • Frequentierespons: 20 Hz ~ 40 kHz, +/-0,5 dB
  • Uitgangsimpedantie: 0,5 Ohm

Single-ended jack 3,5 mm

  • THD+N: 0,00056% bij 600 Ohm/0,0007% bij 32 ohm
  • Uitgangsspanning: 2 Vrms @ 32 Ohm
  • S/R-verhouding: 120 dBA
  • Frequentierespons: 20 Hz ~ 40 kHz -0,5 dB

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE