NIEUWSiEar Tilburg

Primeur: Arcam Radia te horen op Audio Show iEar'

Arcam heeft zeer recent een compleet nieuwe productlijn onthuld: Arcam Radia. De modellen zijn zo vers dat we pas net de Radia persintroductie achter de rug hebben, dus de Audio Show iEar' is hét podium om de serie aan het publiek voor te stellen. De Radia-lijn bestaat uit drie geïntegreerde versterkers, een cd-speler en een muziekstreamer geschikt voor het afspelen van hoge resolutie muziekbestanden.

Arcam Radia

De Arcam A5, A15 en A25 zijn geïntegreerde versterkers. De Arcam CD5 is een cd-speler en de Arcam ST5 is een netwerkspeler die hoge resolutie bestanden af kan spelen.

De geïntegreerde versterkers werken met een combinatie van klasse AB en G. De Radia-serie is de eerste familie van producten die zijn ontworpen volgens het nieuwe industriële ontwerp en de marketingvernieuwing van het merk. Naar verwachting zullen binnenkort meer producten volgen.

De behuizing van de leden van de Radia productlijn bieden een subtiel symmetrisch ontwerp. Ze zijn versierd met naadloze frontplaten, opnieuw ontworpen knoppen en zachte lichteffecten, waardoor een gevoel van kracht en finesse ontstaat. De producten hebben een glad, matzwart oppervlak dat is doorgesneden met de nieuwe kenmerkende Radia-gele accenten. Aan de bovenkant zijn ventilatie-uitsparingen verborgen in een patroon van dynamische lijnen, wat zorgt voor een onberispelijke esthetiek. De achterkant heeft een connectorkap, die doet denken aan sierlijke achterdiffusers in prestatieauto's, die lelijke connectorbehuizingen effectief aan het zicht onttrekt. En om optimale gebruikersinteractie te garanderen, zijn de opnieuw ontworpen knoppen elegant gebogen, afgewerkt in satijnzwart en gestructureerd om vingerafdrukken te maskeren.

De drie nieuwe geïntegreerde versterkers kunnen draadloos muzieksignaal via Bluetooth ontvangen met ondersteuning van aptX Adaptive. Er zijn ook digitale ingangen en Arcam's kenmerkende MM-phonotrap. De A5 kan 2 x 50 Watt leveren en de A15 gaat tot 2 x 100 Watt. Beide versterkers werken in klasse AB en zijn voorzien van een DA-converter gebaseerd op een ESS ES9018 DAC-chip.

De 2 x 100 Watt A25 heeft versterkertrappen die werken in klasse G. De DA-converter heeft een ESS ES9280AQ DAC-chip. Verder is er een USB-C-ingang, LED-verlichte accenten en een naadloos OLED-display op het voorpaneel.

Met een interne Wi-Fi-antenne ondersteunt de ST5-muziekstreamer van Arcam een indrukwekkende lijst met muziekservices, waaronder Amazon Music Unlimited, Qobuz, internetradio, podcasts, Tidal Connect en Spotify Connect. Daarnaast biedt de streamer ondersteuning voor MQA, Google Chromecast, Apple AirPlay2 en Roon.

De Arcam CD5 cd-speler heeft een loopwerk geschikt voor geperste cd’s, cd-r en cd-rw. De gebruiker kan ook een USB-opslagmedium aansluiten en FLAC-, WAV- en MP3-bestanden afspelen. Zowel de ST5 als de CD5 zijn voorzien van een ESS ES9018 DAC en beschikken over een resolutie van 24-bit/192 kHz.

Arcam Radia: prijsinformatie

Arcam A5:      849 euro
Arcam A15: 1.249 euro
Arcam A25: 1.799 euro
Arcam CD5:   799 euro
Arcam ST5:    949 euro

MERK

EDITORS' CHOICE