NIEUWSGoldmund

Goldmund Mimesis Signature: voorversterker met analoge en digitale ingangen

De Zwitserse audiofabrikant Goldmund heeft een nieuwe voorversterker gelanceerd genaamd Mimesis Signature. De Mimesis Signature heeft een hoogwaardige DA-converter aan boord. Uiteraard heeft de Mimesis Signature ook analoge ingangen.

Goldmund Mimesis Signature

De Goldmund Mimesis Signature beschikt over een referentie ESS Sabre32 DAC-chip en het apparaat wordt aangeprezen als “een bewijs van het meedogenloze streven naar sonische perfectie.” Meer in bijzonder gaat het om de ESS9028Q2M Sabre32 Reference DAC, een 32-bit stereo DAC-chip die naadloos PCM-audiogegevens tot 384 kHz bij 32-bit en DSD-gegevens tot DSD-22,6 MHz-formaat (DSD512) verwerkt.

Volgens Goldmund heeft de DA-converter een dynamisch bereik van 129 dB en een opmerkelijk lage THD+N op een niveau van -120 dB. Digitaal signaal komt binnen via twee coaxiale S/PDIF's, een optische Toslink-aansluiting of een USB-B aansluiting.

Ook aan het aansluiten van analoge broncomponenten is gedacht. De Mimesis Signature is voorzien van drie cinch-lijningangen en een enkele gebalanceerde XLR-ingang. De eindversterker kan worden aangesloten via cinch of XLR.

Het schroefloze ontwerp van het bovenpaneel en de verbeterde, dikkere paneelstructuur met een dikte profiel van 12 millimeter in plaats van 6-8 millimeter helpen volgens de fabrikant ook om ruis te beperken en de grootst mogelijke nauwkeurigheid bij de geluidsweergave te garanderen. Het ruisniveau aan de uitgang is slechts 18 µVolt. Bovendien bereikt de voeding een indrukwekkende ruisonderdrukking van 80 dB. Goldmund voegt eraan toe dat door de analoge en digitale voedingen duidelijk te scheiden het audiosignaal en de componenten ervan worden beschermd tegen mogelijke ongewenste onderlinge beïnvloeding.

Goldmund geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 200 kHz op niveau +/-3 dB. Op niveau +/- 0,1 dB is het frequentiebereik 10 Hz tot 20 kHz. De afmetingen zijn 44 x 40 x 13,2 centimeter (B x D x H) en de Mimesis Signature weegt 15 kilogram.

Ten slotte, het gouden typeplaatje centraal op het front is afkomstig van de leverancier wiens enige andere klanten horlogemakers Patek Philippe en Rolex zijn.

Goldmund Mimesis Signature: prijs en leveringsinformatie

De Goldmund Mimesis Signature gaat voor 24.250 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE