NIEUWSFiio

FiiO BTR15: draagbare en betaalbare DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Het Chinese audiobedrijf FiiO heeft de BTR15 uitgebracht, een draagbare en betaalbare DA-converter en hoofdtelefoonversterker die niet veel groter is dan een aansteker. De BTR15 ondersteunt de nieuwste Bluetooth-codecs maar kan ook muzieksignaal via de USB C aansluiting aangeleverd krijgen.

FiiO BTR15

De afmetingen van de nieuwe BTR15 van FiiO zijn circa 32 x 72,2 x 12,5 millimeter en hij weegt 37,3 gram. De BTR15 past dus wel zo ongeveer in elke jas- of broekzak. De accu heeft een capaciteit van 550 mAh en dat is voldoende voor circa acht uur muziekplezier. Een oplaadbeurt neemt volgens FiiO minder dan twee uur in beslag. Een transparante clip voor bevestiging aan bijvoorbeeld een broekriem wordt meegeleverd.

Het compacte apparaat is gehuisvest in een behuizing van aluminium en glas en heeft een 0,96-inch OLED-display op het voorpaneel. Er zijn twee aansluitingen voor het aansluiten van een hoofdtelefoon, t.w. 3,5 mm en 4,4 mm. Deze laatste is gebalanceerd en het maximale vermogen voor de gebalanceerde aansluiting is 340 mW. De versterker wordt bediend door een eigen aparte voeding. De basis van de DA-conversie is een dubbele ES9219MQ DAC-chip van ESS Sabre. Aan de zijkant van het apparaat bevindt zich een schakelaar voor het schakelen tussen bedrijfsmodi pc, smartphone of Bluetooth.

De Bluetooth-chip is van het type QCC5125 en ondersteunt Bluetooth 5.1. De BTR15 kan overweg met AAC, SBC, aptX, aptX LL, aptX Adaptive, aptX HD en LDAC. Via de USB-aansluiting wordt een resolutie van PCM-signaal ondersteund tot 32-bit/384 kHz en DSD tot DSD256.

FiiO BTR15: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de BTR15 van FiiO binnekort voor levering beschikbaar en de koper kan kiezen uit twee kleuren. Officiële prijsinformatie voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen, maar - louter ter indicatie - op een Duitse website zagen wij een prijs van 119 euro genoteerd staan.

MERK

EDITORS' CHOICE