NIEUWSJL Audio

Garmin neemt JL Audio over

Garmin, het Amerikaanse technologiebedrijf dat bekend is van zijn GPS-navigatiesystemen, heeft de eveneens Amerikaanse audiofabrikant JL Audio overgenomen. JL Audio zal volgens het persbericht worden geïntegreerd in het maritieme segment van Garmin.

Garmin, een bedrijf met circa 20.000 werknemers, kondigde in september de overname aan van JL Audio. JL Audio, dat ongeveer 600 werknemers heeft, is vooral bekend van zijn hoogwaardige subwoofers maar JL Audio bouwt naast subwoofers ook luidsprekers, versterkers en andere audiocomponenten voor maritieme klanten, aftermarket-auto's, powersports, thuis- en camperklanten.

“We zijn blij JL Audio te mogen verwelkomen bij het Garmin-team. JL Audio heeft een sterke reputatie voor het leveren van eersteklas audiokwaliteit, en we zijn verheugd deze hoog aangeschreven functies in het Garmin-ecosysteem te integreren. Samen kijken we ernaar uit om nieuwe en bestaande klanten over de hele wereld een best-in-class audio-ervaring te bieden.” aldus Cliff Pemble, president en CEO van Garmin.

De producten van Garmin zijn naar eigen zeggen ontworpen voor een leven buitenshuis en hebben een revolutie teweeggebracht in de luchtvaart-, automobiel-, fitness-, maritieme en outdoor-markten. Garmin is toegewijd om mensen te helpen het meeste te halen uit de tijd die ze besteden aan het nastreven van hun passies en gelooft dat elke dag een kans is om te innoveren en een kans om gisteren te verslaan.

JL Audio zal zijn activiteiten voortzetten op zijn huidige hoofdkantoor in Miramar, Florida, en in zijn faciliteiten in Portland, Oregon, en Phoenix, Arizona. De 600 medewerkers gaan deel uitmaken van het wereldwijde Garmin-team. De merknaam JL Audio blijft behouden en de producten worden geïntegreerd in het maritieme segment van Garmin. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.


EDITORS' CHOICE