NIEUWSKondo Japan

Kondo Audio Note G-700: buizenvoorversterker met externe voeding

De G-700 is de nieuwste voorversterker van de Japanse audiofabrikant Kondo Audio Note. De nieuwe voorversterker heeft een externe voeding en een hoogwaardige volumeregelaar die bestaat uit een stappenschakelaar met 50 contacten en MELF-weerstanden.

Kondo Audio Note G-700

De G-700 van Kondo Audio Note is volgens de fabrikant ontwikkeld als lijnvoorversterker die het rijke en volwassen geluid van de G-70 combineert met de expressieve kracht van het vlaggenschipmodel G-1000. Door zorgvuldig circuitontwerp en talloze luistertests heeft de G-700 specificaties van topklasse en verfijnde expressieve mogelijkheden bereikt. De G-700 is naar eigen zeggen geen downgrade van de G-1000 en het is ook geen upgrade van de G-70.

De nieuw ontwikkelde 50-punts volumeregeling maakt gebruik van weerstanden van het MELF-type die zijn getest tijdens luistersessies. Door ze op een hoogwaardige draaischakelaar te monteren en in een koperen behuizing te huisvesten, wordt volgens de ontwerpers een uitstekende resolutie en lage ruis bereikt. Kondo Audio Note heeft in totaal vijf buizen geplaatst, t.w. vier stuks van het type 6072, en een enkele 6CA4 voor de gelijkrichting.

De voeding is ondergebracht in een aparte behuizing om de effecten van trillingen en magnetische fluxlekkage te minimaliseren. Er zijn ontkoppelcondensatoren in de buurt van de versterkingsmodule geplaatst om signaallussen te minimaliseren. De behuizing is grotendeels opgetrokken uit koper. Ontkoppelcondensatoren zijn onafhankelijk van elkaar in de buurt van de module geplaatst om de signaallus te minimaliseren.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met aansluiting op transistorversterkers, met een uitgangsimpedantie van 400 Ohm en een afsnijfrequentie van 18,5 Hz (met een belasting van 20 kOhm). Het opgegeven frequentiebereik loopt van 8 Hz tot 280 kHz (+0 dB, -3 dB / met 100 kOhm belasting, ongebalanceerd).

We hebben geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Op de website van Kondo Audio Note staat een levertijd van circa drie maanden genoteerd.

Meer weten? Kijk dan op de website van Kondo Audio Note.

MERK

EDITORS' CHOICE