NIEUWSFocal

Focal lanceert 4e generatie K2 autoluidsprekers

De Franse luidsprekerfabrikant Focal heeft zijn K2 Power productlijn van autoluidsprekers vernieuwd. De iconische gele conus is er al sinds 1986, maar afgezien van de gele keur is alles sinds die tijd wel een keer vernieuwd. Met de vierde generatie K2 Power luidsprekers beweert het Franse merk dat het “zijn bekwaamheid bevestigt in ingebouwde geluidsweergave als nooit tevoren.”

Focal K2: het geluid van Focal in de auto

De vierde generatie K2 Power handhaaft de iconische gele conus en belooft puur hifigeluid in de auto. Het assortiment, vervaardigd in de werkplaatsen van Focal, omvat in totaal tien producten: een coaxiale kit, vijf tweeweg componentkits, één drieweg componentkit en drie subwoofers.

Cruciaal in deze productlijn is de K2 sandwichconus gemaakt van aramidevezel. Volgens Focal zorgt deze innovatie voor stijfheid, lichtheid en demping, d.w.z. de drie essentiële kenmerken van een goede luidsprekerdriver. De TMD (Tuned Mass Damper) surround, oorspronkelijk ontwikkeld voor de reeks hoogwaardige Sopra-luidsprekers, vermindert de resonantie-effecten en de vervorming die gepaard gaat met conusvervorming. De luidsprekerdrivers gebruiken deze gepatenteerde technologie om duidelijk gedefinieerde middentonen te verspreiden. De TKME-tweeter is ook samengesteld uit een K2-sandwichconus in aramidevezel en heeft een 'M'-profiel, waardoor een betere controle over de vervorming van de kegel en een nauwkeurige weergave van hoge frequenties tot 22 kHz mogelijk is.

Uiteraard omvat de K2-productlijn de expertise en innovaties van Focal om nog betere prestaties te beloven. Kenmerkend zijn onder meer kits die zijn uitgerust met een FRAK-tweeter, die volgens Focal uw systeem een ongekende dynamiek geeft. Het Franse bedrijf merkt op dat het nieuwe model, ontworpen als een luidsprekerdriver (TMD-surround, progressieve profielspin), een unieke geluidservaring in het voertuig biedt. Uitgerust met een 'M'-profielconus, combineert hij aluminium – waardoor een verbeterde frequentieverlaging mogelijk is – met magnesium, waardoor de hoogwaardige hoge tonen worden verhoogd.

Een ander element waar Focal bijzonder trots op is, zijn de ondiepe subwoofers SUB 25 KXS en ES 165 K2S. Volgens de ontwerpers geeft de compacte vorm hoegenaamd geen energieverlies. De geringe inbouwdiepte maakt montage op vele plaatsen in de auto mogelijk.

Meer weten? Kijk dan op de website van Focal.

MERK

EDITORS' CHOICE