NIEUWSLoewe

De Loewe radio.frequency is een draagbare stereoradio

Het Duitse audiomerk Loewe bestaat honderd jaar en om het jubileum luister bij te zetten brengt het bedrijf de draagbare stereoradio genaamd “radio.frequency” uit. Radiosignaal kan opgepikt worden van de analoge FM-band of via DAB+. Muzieksignaal kan ook worden aangeleverd via Bluetooth. De levering gaat in november 2023 beginnen.

Loewe radio.frequency

Het jaar 2023 staat in het teken van de honderdste verjaardag van het Duitse Loewe. Met de draagbare DAB+ radio Loewe radio.frequency wordt deze mijlpaal gevierd met nog een speciaal product als eerbetoon aan de oprichting van het bedrijf in 1923 in Berlijn, destijds onder de naam “Radio Frequenz GmbH”. De Loewe radio.frequency werkt op een accu, biedt stereogeluid, DAB+, DAB- en FM-ontvangst en speelt audiosignalen af die binnenkomen via Bluetooth.

De Loewe radio.frequency combineert volgens de fabrikant eersteklas geluid, een onafhankelijk, karakteristiek design met een hoogwaardige materiaalmix en de nieuwste technologieën. Twee full-range drivers en een passieve basradiator leveren in totaal 28 Watt muziekvermogen. Het heldere dimbare display toont de geselecteerde bedieningsmodus, de tijd, de informatie over de programmabron en het oplaadniveau van de geïntegreerde Li-Ion batterij. Een programmeerbaar alarm met sluimerfunctie, een hoofdtelefoonuitgang en een antenne-ingang ronden de functies af.

De Loewe radio.frequency is bekleed met een speciaal door Loewe ontwikkelde akoestische stof van tweekleurig garen in basalt grey. De bovenkant met de bedieningselementen en de volumeknop is net als de onderkant versierd met een inleg van fijn Canadees eikenhout. De ingebouwde Li-Ion batterij kan tot 14 uur werken zonder stroomaansluiting. Hij kan worden opgeladen via de meegeleverde voedingsadapter en de USB-C poort.

Ten slotte, de radio kan tegen diefstal worden beveiligd met een Kensington-slot dat aan de achterkant is geïntegreerd.

Loewe radio.frequency: prijs en leveringsinformatie

De verjaardagsradio Loewe radio.frequency is vanaf november 2023 verkrijgbaar bij geautoriseerde dealers van de producten van Loewe. De adviesprijs is net geen 200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE