HI-VISITSangean

HiVisit Sangean op DAE 2023

Ons verslag van Dutch Audio Event 2023 mag dan compleet zijn, of toch in ieder geval zo goed als, we gaan de komende weken zeker nog even door met het terugblikken op dat zeer geslaagde hifi-weekend. Zoals aangekondigd zijn er namelijk genoeg HiVisits/ ShowVisits/ MiniVisits/ KiesZelfEenLeukeNaam gepland, bij een stuk of vijftien standhouders en luisterruimtes maar liefst, deels ondersteund met videobeelden, om de pret nog even gaande te houden.

We starten met Sangean, want dan blikken we niet alleen terug op afgelopen zaterdag en zondag, maar ook op de maar liefst 50 jaar ervoor. 

Sangean: (bijna) 50 jaar aan gerenommeerde radio's

Ok, we hebben wel eens een beter bruggetje gemaakt. Voor het échte jubileum van Sangean moeten we namelijk wachten op 2024, en voor de échte oorsprong moeten we zelfs terug naar 1936, maar we richten ons hier op de lancering van merknaam Sangean (in 1974), en trekken dat door naar de aanwezigheid op DAE in oktober van 2023. En dan kom je aan (bijna) 50 jaar van radio's, waar de meesten het Taiwanese merk van zullen kennen.

Althans, dat is toch wel echt de productcategorie waarin Sangean naam heeft gemaakt. Van wereldontvangers tot aan radio’s op de bouw – je weet wel, die enorme dingen die tegen een stootje moeten kunnen. Uiteraard heeft de tijd daarbij niet stilgestaan, want in een halve eeuw is er een hoop technologie ontwikkeld. Technologie waar op DAE alle ruimte voor was. Zo zijn er aardig wat draadloze modellen te vinden, zit er in meer dan één Sangean 'radio' ook stiekem een cd-speler en/of streamer verwerkt, en zijn ze in de loop der jaren steeds fraaiere displays gaan maken. We nemen een kijkje in ruimte 53, waar de gastvrouw ons met aanstekelijk enthousiasme opwacht. 

Aan de rechterkant staat om te begonnen een opstelling van allerlei radio’s. Of ja, we blijven het voor het gemak dus 'radio's' noemen, maar daarmee doen we het merk toch tekort. Kijk maar eens naar al die kleurenschermpjes op een rij, ingezet voor overzicht en een makkelijke bediening. Ook het formaat is functioneel. Het zijn systemen die zich makkelijk op een tafel neer laten zetten, of misschien toch liever in een kastje. Hoe dan ook, de aandacht wordt al snel getrokken door een systeem dat aan de andere kant van de kamer staat te spelen. Daar staat de SB-100 in volle glorie. 

Of wat te denken van de WFT-4, hierboven? Ideaal voor wie op zoek gaat naar een FM-tuner voor hifi-doeleinden. Er zijn namelijk niet veel tuners meer te koop die de klassieke breedte van 43 centimeter hebben. De Sangean WFT-4 is er één, en kan bovendien heel wat meer dan zo'n klassieker. Naast de analoge FM-band kan deze Sangean ook zenders zoeken en spelen via DAB+ en internetradio. De uitvoer kan via een cinch-kabel of draadloos via Bluetooth naar een hoofdtelefoon of luidspreker.

Even verderop is er de DDR-75BT, nog zo'n echt hifi-product in radioland. En een échte all-in-oneEen vol geluid, dat een huiskamer kan vullen, te voeden met bijvoorbeeld usb-stick of sd-kaart, en er is zelfs de mogelijkheid om cd’s af te spelen. Uitgerust met de nieuwste functies, met inbegrip van internetradio, DAB+ en FM, Qualcomm® aptX voor je Bluetooth-apparaat met NFC-ondersteuning, of natuurlijk gewoon je afspeellijsten op Spotify, Amazon Music en de andere ingebouwde streamingservices.

Eenvoudige bediening aan de bovenkant, maakt het een geweldig apparaat om in de keuken, woonkamer of zelfs de slaapkamer te plaatsen. Een muzieksysteem voor jong en oud, met andere woorden. Sangean is klaar voor de volgende 50 jaar, we blijven ze graag volgen, en zeker niet alleen om de hartelijke ontvangst. 

MERK

EDITORS' CHOICE