NIEUWSFocal

Focal Trio6: actieve drieweg studiomonitor

Sinan Kökbugur | 21 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Focal

Het Franse Focal maakt niet alleen luidsprekers voor in de woonkamer. Het bedrijf bouwt ook monitoren voor professioneel gebruik. De Trio6 is een compacte actieve drieweg luidspreker die met name bedoeld is voor gebruik als studiomonitor. Luidsprekers voor gebruik in een opnamestudio kunnen natuurlijk ook thuis gebruikt worden.

Focal Trio6

De nieuwe Trio6 van de Franse luidsprekerbouwer Focal is het vlaggenschip van de productlijn van studiomonitoren. Het is een actieve drieweg luidspreker die is voorzien van een woofer met een diameter van acht inch met een eigen W-conusconus, een  vijf inch middentoner met Tuned Mass Damper-technologie en een verbeterde berylliumtweeter met een diameter van 1,5 inch. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 40 kHz.

De gebruiker kan de Trio6 op verschillende manieren gebruiken, liggend of staand. Dan zijn er ook nog drie modi waar de gebruiker uit kan kiezen. In de single-band modus zijn alleen de middenfrequenties van de monitor actief. In de tweeweg modus zijn de middentonen en tweeter actief. Dan is er ook nog de full-range modus waarbij alle drivers worden gebruikt. Schakelen kan met één klik op de voetschakelaar. Aan de achterkant bevinden zich diverse draairegelaars om de Trio6 op de ruimte af te stemmen. Eventueel kan de Trio6 ook samen met een subwoofer worden gebruikt.

Ieder driver heeft zijn eigen versterker. De woofer en de middentoner worden ieder aangedreven door een klasse G versterker van 100 Watt. De tweeter heeft een klasse AB versterker van 50 Watt. De monitoren beschikken over een schakelbare automatische standby-modus.

De adviesprijs is 2.600 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE