Musical Fidelity M8xTT: hoogwaardige doorzichtige draaitafel

Musical Fidelity heeft de M8xTT aangekondigd, een draaitafel die grotendeels bestaat uit doorzichtige onderdelen. Een nieuw ontwikkelde toonarm wordt standaard meegeleverd, maar het is ook mogelijk om de M8xTT zonder toonarm te kopen.

Musical Fidelity M8xTT

De nieuwe M8xTT van Musical Fidelity gaat naar eigen zeggen terug tot de M1 uit 2002 en is voorzien van een op maat gemaakte tien inch lange toonarm en een meerlaags doorzichtig chassis. De M8xTT is een visueel opvallende draaitafel, maar is volgens de ontwerpers ook in technische zin opvallend. Met een gewicht van 31,5 kilogram combineert de M8xTT ontwerpprincipes met een hoge massa en isolatie.Het dubbellaags chassis van de M8xTT is gemaakt van niet-resonant acryl, gemonteerd op vier in hoogte verstelbare magnetische voetjes met Teflon afstandhouders tussen de lagen. De afmetingen van de M8xTT zijn 533 x 413 x 245 millimeter (B x D x H).

De bovenste laag van het chassis dient als fundament voor het hoofdlagerspindel en de toonarmbevestiging. De motor die het draaiplateau aandrijft rust op de onderste plaat van het chassis. Musical Fidelity stelt dat dit effectief de overdracht van interne resonanties en van de omringende omgeving elimineert.

Een siliconenriem verbindt de motor met elektronische snelheidsverandering met het TPE-gedempte draaiplateau dat tien kilogram weegt. Het omgekeerde hoofdlager heeft een keramische kogelpunt. Het draaiplateau heeft ook een dubbellaagse constructie die met elkaar is verbonden door aluminium inzetstukken. Volgens de fabrikant verbetert dit ook het vliegwieleffect naarmate het draaiplateau begint te draaien.

De opgegeven rotatiestabiliteit is ± 0,11% voor 33 toeren en  ± 0,10% voor 45 toeren. Wow & Flutter heeft een waarde van ± 0,05% (33 toeren) en ± 0,04% (45 toeren).

De nieuwe tien inch lange toonarm is een nieuw model van Musical Fidelity, ontwikkeld voor de M8xTT en is voorzien van een conische aluminium toonarmbuis en een transparante acryllagerring. De arm is volledig verstelbaar voor azimut- en VTA-instellingen en is uitgerust met twee TPE-gedempte contragewichten ter ondersteuning van elementen met een gewicht tussen 6 en 20 gram. De effectieve toonarmlengte is 254 millimeter, de effectieve toonarmmassa 17 gram en de overhang is 16 millimeter.

Muzieksignaal komt naar buiten via cinch-aansluitingen en XLR-aansluitingen.

De M8xTT wordt geleverd met een leren plateaumat en een zware aluminium platenpuck. Hij kan ook worden besteld zonder voorgemonteerde toonarm.

De Musical Fidelity M8xTT heeft een adviesprijs van net geen 9.000 euro. De eerste leveringen zullen vermoedelijk in de loop van oktober gaan plaatsvinden.

MERK

EDITORS' CHOICE