NIEUWS

YN Audio gaat de distributie in de Benelux van het Chinese Cen.grand verzorgen

Sinan Kökbugur | 19 september 2023 | Fotografie Fabrikant

De in Nederland gevestigde importeur YN Audio gaat de distributie van de producten van de Chinese fabrikant Cen.grand in de Benelux verzorgen. Cen.grand is in Azië al heel bekend, maar in Europa nog niet. Daar wil YN Audio verandering in aanbrengen.

Cen.grand: audioproducten sinds 2011

Cen.grand wordt door insiders genoemd als één van de grootste ontdekkingen op audio gebied van de laatste jaren. De Chinese fabrikant is opgericht in 2011 door een groep ervaren audio-ingenieurs met een grote passie voor muziek. Cen.grand is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van bijzonder hoogwaardige hifiapparatuur. Het bedrijf maakt volgens YN Audio unieke ontwerpen die zich onderscheiden van de massa en Cen.grand heeft zich als doel gesteld apparatuur op de markt te brengen die zich met gemak kan meten met veel kostbaardere apparatuur van de gevestigde namen. Voor de Cen.grand DAC1 Deluxe hebben ze zelf de technologie en een algoritme ontwikkeld om de omzetting van PCM naar DSD te doen.

Verder zijn er een aantal gepatenteerde technologieën ontwikkeld om bijvoorbeeld het kloksignaal van de bron tegen te houden. Het resultaat is een DA-converter die zich staande houdt naast bekende merken van twee tot drie keer de prijs.

Cen.grand heeft een mooie lijn met DA-converters, hoofdtelefoonversterkers en versterkers. Naar verwachting zullen tegen het einde van dit jaar een tweetal aan het portfolio worden toegevoegd.

Cen.grand wordt volgens YN Audio internationaal met groot applaus ontvangen en door diverse toonaangevende reviewers genoemd als één van de grootste ontdekkingen op audio gebied van de afgelopen jaren. Cen.grand is al bekend in Azië en is nu internationaal aan het doorbreken. Daar wil YN Audio aan meehelpen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Cen.grand of de website van YN Audio.


EDITORS' CHOICE