Conrad-Johnson lanceert TEA1 Series 3 phono-versterker

De Amerikaanse audiofabrikant Conrad-Johnson heeft de derde generatie van de phono-versterker TEA1 aangekondigd. De TEA1 Series 3 is een buizenversterker en hij is verregaand instelbaar.

Conrad-Johnson TEA1 Series 3

Buizenphonotrap TEA1 Series 3 van Conrad-Johnson beschikt over twee ingangen, waarvan er één een directe ingang is met een versterking van 54 dB en instelbare resistieve en capacitieve belasting. De andere ingang is uitgerust met premium stap -up-transformatoren voor het aansluiten van mc-elementen. De totale versterking van deze ingang is 66 dB. Overigens, net als eerdere generaties van de TEA1, wordt de TEA1 Serie 3 aangeboden in de TEA1 S3b-variant en dat is zonder step-up transformatoren. De S3b-versie heeft twee directe ingangen, d.w.z. één met variabele belasting en één met vaste belasting.

De Conrad-Johnson TEA1 Series 3 heeft een zero-feedback-ontwerp met passieve RIAA-correctie en een cascade van twee single-ended triodeversterkers, aangedreven door afzonderlijke discrete DC-voedingen.

De TEA1 Series 3 phonotrap gebruikt alleen de eigen teflon-condensatoren van Conrad-Johnson in zijn signaalcircuits. Alle condensatoren in de voedingen zijn van polypropyleen of teflon. Het gebruik van elektrolytische condensatoren is vermeden. Het signaalcircuit is voorzien van zeer nauwkeurige metaalfolieweerstanden. Alle onderdelen in het RIAA-circuit hebben een tolerantie van 1%, waardoor een nauwkeurige egalisatie van de RIAA-curve wordt gegarandeerd. Ingangs- en uitgangsconnectoren zijn gemaakt van verguld zuurstofvrij koper. De interne bedrading is volgens de fabrikant van zeer hoog niveau. De behuizing is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium met mat gepolijste zijkanten en een geventileerde bovenplaat.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE