NIEUWSB-audio

B.audio Alpha One: geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen en streaming-functies

Sinan Kökbugur | 13 september 2023 | Fotografie Fabrikant | B-audio

De Franse audiofabrikant B.audio heeft de Alpha One gelanceerd. De nieuwe Alpha One is voorzien van analoge en digitale ingangen en kan gebruik maken van de gangbare streaming-functies.

B.audio Alpha One

De in Frankrijk gevestigde audiofabrikant B.audio introduceert deze week de Alpha One, de nieuwe geïntegreerde versterker met streaming-functies. De Alpha One is het resultaat van de opgedane ervaring tijdens de ontwikkeling van de componenten van de Reference Series en vertegenwoordigt volgens het persbericht een synthese van de technologische kennsi en ervaring van B.audio. Het doel was zowel eenvoudig als veeleisend: combineer een geavanceerde DA-converter samen met een high-end passief gekoelde dual-mono versterker in een enkele behuizing. De gepatenteerde EX Netwerkmodule is ook inbegrepen, met akoestische correctie en geavanceerde streaming mogelijkheden.

De Alpha One is voorzien van de eigen gepatenteerde SJR “Source Jitter Removal” technologie, die de onvolkomenheden elimineert die het kloksignaal van elke digitale bron beïnvloeden. Doel van deze techniek is het optimaliseren van het digitaal-naar-analoog conversieproces. Het resultaat is een realistischer, rijker en vloeiender geluid, aldus B.audio.

Zoals alle B.audio-producten bevat de Alpha One geen koppelcondensatoren en gebruikt hij meerpolige servocircuits die buiten het signaalpad werken om een consistente DC te bieden. De integriteit van het signaal blijft dus behouden, waardoor een hoog niveau van transparantie wordt bereikt samen met een extreme bandbreedte. De door B.audio opgegven bandbreedte is groter dan 200 kHz.

De eindtrappen van de versterker maken gebruik van een geavanceerde topologie met lokale feedback in de meest kritieke stadia met als resultaat een aanzienlijke vermindering van vervorming. Als gevolg hiervan profiteert Alpha One van de voordelen van een klasse AB eindtrap terwijl het een perfecte lineairiteit van de werking biedt. Het opgegeven vermogen is 120 Watt per kanaal bij acht Ohm en 200 Watt bij vier Ohm.

De afmetingen van de Alpha One zijn 450 x 395 x 102 millimeter en hij weegt 15,5 kilogram.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE