NIEUWSMcIntosh

McIntosh PSK2: vloerstaande hoge actieve subwoofer met VU-meter in de voet

Het Amerikaanse McIntosh heeft de lancering van de nieuwe PS2K Powered Subwoofer aangekondigd. Het gevaarte heeft vier drivers aan boord die elk een 500 Watt klasse D versterker achter zich hebben. In de voet is de welbekende blauwverlichte VU-meter van McIntosh verwerkt. Nee, deze subwoofer zet je niet achter de bank of in een hoekje.

McIntosh PS2K

De PS2K Powered Subwoofer van McIntosh is zeer krachtig. Met vier 13 inch woofers en zware massieve magneten in het hart van elke driver, maakt het systeem gebruik van McIntosh's gepatenteerde Low Distortion High Performance (LD/HP) Magnetic Circuit Design om vervorming aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd het vermogen en de efficiëntie van de driver te verhogen. Elk van de vier woofers wordt aangedreven door een speciale 500 Watt versterker die werkt in klasse D. Het totale vermogen is dus 2.000 Watt., De versterkers zijn volgens de fabrikant gekalibreerd om vervorming te minimaliseren en produceren heldere, strakke bassen met verbazingwekkend lage vervorming in zelfs de meest uitgestrekte luisterruimtes. Gebruikers kunnen nu de pijn en passie voelen in hun favoriete nummers en de genuanceerde geluidseffecten in de nieuwste blockbuster. En simulatie van een aardbeving zal ook geen probleem zijn.

De woofers zijn voorzien van een innovatieve meerlaagse koolstofvezel conus. Voorheen werden conussen van koolstofvezel gemaakt van een enkele laag koolstofvezel die een beetje flexibiliteit had die het geluid negatief kon beïnvloeden. De nieuwe meerlaagse koolstofvezel conussen zijn nu geïntegreerd in een verbinding met een spreekspoel die zeer sterk is en bestand is tegen lange slagen voorwaarts en achterwaarts van de conus.

Naast het adembenemende ontwerp beschikt de PS2K over een verscheidenheid aan aansluitopties die compatibel zijn met vrijwel elke installatie, zowel voor tweekanaals stereosystemen als meerkanaals thuisbioscopen. Aan de achterkant zijn gebalanceerde en ongebalanceerde stereo-in- en uitgangen te vinden, evenals gebalanceerde en ongebalanceerde subwoofer-in- en uitgangen voor eventueel doorlussen. De daisy-chaining-mogelijkheden zorgen voor verdere connectiviteit voor gebruikers die liever meer dan één PS2K in een enkelvoudig systeem gebruiken.

De PS2K wordt ook geleverd met twee onmisbare McIntosh-beveiligingstechnologieën. De eerste is Power Guard, een functie die is gemaakt om het audio-ingangssignaal dat in de versterkers komt te bewaken om hard klinkende clipping (lees: schadelijke oversturing) te voorkomen. De tweede, Sentry Monitor, is een zekeringsloos kortsluitbeveiligingscircuit dat de uitgangstrap van de versterker ontkoppelt voordat de stroom de veilige bedrijfsniveaus overschrijdt en automatisch wordt gereset wanneer de bedrijfsomstandigheden weer normaal worden.

De PS2K met zijn hoogzwarte glansafwerking, koolstof afwerking en aluminium voet, samen met de meegeleverde glijvoeten voor harde vloeren en spikes voor vloerbedekking, worden voor het eerst onthuld op de CEDIA Expo op 7 september 2023.

McIntosh PS2K: prijs en leveringsinformatie

De PS2K Powered Subwoofer is vanaf oktober 2023 voor een bedrag van 60.000 euro verkrijgbaar bij geautoriseerde McIntosh-dealers.

MERK

EDITORS' CHOICE