NIEUWSKlipsch

Vogel's Consumer Benelux op DAE 2023: oude bekenden

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober staat Koningshof in Veldhoven weer in het teken van Dutch Audio Event. Je kunt op de website dutchaudioevent.nl terecht voor meer informatie en de kaartverkoop. In de rubriek 'op DAE' lichten we iedere dag een deelnemer uit aan de hand van een kort persoonlijk interviewtje door de redactie van Dutch Audio Event, en de hoofdvraag 'wat mogen bezoekers van de show zéker niet missen?' Vandaag in deze serie: Richard van der Avoird, Vogel's Consumer Benelux (voorheen Havoned).

Wat wilde je vroeger altijd worden?
F-16-vlieger (en ik heb ook meegedraaid in de selectie).

 Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen?
Via-via kwam ik bij de HiFi-speciaalzaak Vogelzang terecht, met vestigingen in o.a. Heerlen en Eindhoven.

Wat was je eerste audio-apparaat?
Dat was een AKAI, later ben ik overgestapt op Marantz.

Hoe word je een goede geluidsmeester?
Ik pretendeer geen goede geluidsmeester te zijn hoor, maar ik probeer de tijd te nemen, de rust te vinden om te luisteren. Leg de telefoon weg en richt je op wat je hoort: apparatuur of muziek? Uiteindelijk gaat het om de beleving, daar waarin je geraakt wordt.

Wat is het leukste in je werk?
Het mooie van muziek is dat er geen goed of fout bestaat. Muziek is voor en van iedereen. Muziek betekent voor iedereen weer wat anders. Ik vind het dus fijn om in de muziek werkzaam te zijn.

Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?
Geen. Op een onbewoond eiland, weg van de drukte, zal ik genieten van het geluid van de wind, de zee en de natuur in het algemeen.

Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland?
Het is een brede beurs, je vindt er apparatuur, accessoires en de muziek zelf. Er is dus veel meer dan alleen exotica voor de audiofiel.

Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte?

Vogel’s is actief om twee welbekende Japanse audio-merken te herintroduceren: Onkyo dat is opgericht in 1946 en Pioneer dat zelfs uit 1938 stamt. Echte klassiekers, terug van weggeweest.

Hoe zie je jouw rol als audio-pro?
Ik wil proberen om mensen een beetje te helpen zoeken om via muziek mooie herinneringen terug te halen.

Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen?
Verlaag drempels. Mooi voorbeeld is Apple’s iPod, een simpel apparaatje om muziek te laden en mee te nemen. In de HiFi kan dat die rol misschien de actieve speaker zijn.

Jouw droom-SUV: Maserati Levante óf Porsche Cayenne óf Range Rover?
Ik ben een Porsche-liefhebber.

Wat is je motto?
Pluk de dag, elke dag -- of je nou een tweedehandssetje van een paar honderd euro hebt of eentje van vijftigduizend euro.

Tickets? ---> www.dutchaudioevent.nl

MERK

EDITORS' CHOICE