NIEUWSRega

Joenit op DAE 2023: Totem Bison

Redactie Dutch Audio Event | 04 september 2023 | Rega

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober staat Koningshof in Veldhoven weer in het teken van Dutch Audio Event. Je kunt op de website dutchaudioevent.nl terecht voor meer informatie en de kaartverkoop. In de rubriek 'op DAE' lichten we iedere dag een deelnemer uit aan de hand van een kort persoonlijk interviewtje door de redactie van Dutch Audio Event, en de hoofdvraag 'wat mogen bezoekers van de show zéker niet missen?' Vandaag in deze serie: Bram Verellen van Joenit, importeur van Totem en Rega.

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Tuinarchitect, ik heb een passie voor tuinen.

Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen?
Letterlijk tussen de apparatuur en de kabels. Wij woonden boven de hifi-winkel en elektronicazaak van mijn ouders. Audio is me met de paplepel ingegoten.

Wat was je eerste audio-apparaat?
Een Rega-amplifier met een set Totem-boxen.

Hoe word je een goede geluidsmeester?
Het begint bij een nuchtere blik, kijk naar de techniek. Daarnaast is er ‘het onverklaarbare’, de emotie, het punt waarop je geraakt wordt. Belangrijk vind ik ook een tijdloos ontwerp. Een apparaat moet ook reparabel zijn. Zó kun je een mooie set samenstellen.

Wat is het leukste in je werk?
Mensen ontmoeten die geraakt worden, passie voor een mooi systeem hebben en daarvan jaren plezier kunnen hebben. 

Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland?
Moeilijk te zeggen, dat kan elk uur veranderen, maar een ‘Rainy night in Georgia’ van Randy Crawford is aansprekend. Duran Duran, The Police en Simply Red zijn andere voorbeelden.

Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland?
Door het brede assortiment is er voor elk wat wils.

Welke publiekstrekker staat er dit jaar in jouw ruimte?

Dit jaar komt de ontwerper van Totem presentaties geven: we zetten de nieuwe Bison-serie neer.

Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen?
Bewustmaking, communicatie, want ‘veel mensen weten niet wat ze missen’. En vinyl is een uitstekende drager om mensen dichter bij het betere audio-segment te brengen. Voor ons, Joenit, is de meest performante audioapparatuur geen doel op zich, maar een instrument om muziek om te zetten in emotie.

Dat laatste vertaalt zich in de keuze voor een select aantal merken, gekenmerkt door eenvoud, ‘no nonsense’ en ongehoorde kwaliteit. De juweeltjes komen uit diverse windrichtingen: Rega Research uit de UK en Totem Acoustic komt uit Canada. Tijdens de Dutch Audio Event ’23 worden enkele hoogtepunten van Rega en Totem gepresenteerd, uiteraard in een perfecte symbiose waarbij niet de apparatuur maar de muziek centraal staat.

Wat is je motto?
Gewoon naar mooie muziek luisteren en het niet te serieus nemen.

Tickets? ---> www.dutchaudioevent.nl

MERK

EDITORS' CHOICE