NIEUWSSennheiser

Sennheiser lanceert compacte Ambeo Soundbar Mini

Het Duitse Sennheiser heeft een compacte soundbar aangekondigd genaamd Ambeo Soundbar Mini. De Ambeo Mini is de derde en tevens kleinste soundbar in de Ambeo Soundbar productlijn. Sennheiser belooft driedimensionaal geluid vanuit een compacte behuizing. 

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini

Net als de grotere zustermodellen is de 3D-sound van de Sennheiser Ambeo Soundbar Mini het resultaat van een samenwerking met het Fraunhofer Instituut voor Integrated Circuits IIS. “De magie van de Ambeo-technologie dompelt de consument onder in een verbluffende 3D-sound vanuit één enkele bron, en dat in vrijwel elke entertainmentruimte bij je thuis”, zo verklaart Maximilian Voigt, Sennheiser Ambeo Soundbar Product Manager. “Onze compactste Soundbar tot nu toe komt op het perfecte moment, met features en afmetingen waardoor ze een plezier is om mee samen te leven, zowel in de woonkamer als daarbuiten.”

De ontwerpers hebben nadrukkelijk een compact model willen ontwikkelen. Het volume bedraagt minder dan de helft van dat van zustermodel Soundbar Plus. De Ambeo Soundbar Mini kan aantrekkelijk zijn voor gebruikers die hun bestaande woonkamer-, desktop-, slaapkamer- of zelfs gameroomset-up een upgrade willen geven. Dankzij het formaat van slechts 70 x 10 x 6,5 centimeter is de Ambeo Soundbar Mini makkelijk te plaatsen.

De Ambeo Soundbar Mini is voorzien van een viertal full-range drivers, twee subwoofers en een totaal versterkervermogen van 250 Watt (klasse D). Andere nuttige audiomodi personaliseren de luisterervaring, zoals contentspecifieke presets, een Voice-versterkingsoptie en een buurvriendelijke Night-modus. Gebruiksgemak staat centraal bij de Mini, met een HDMI-ingang die een brede waaier van eARC-compatibele tv’s of monitors ondersteunt. Met de Sennheiser Smart Control App kan alles worden ingesteld.

De Mini heeft vier geïntegreerde microfoons met een dubbele functie: ze fungeren als de centrale component van de Ambeo-ruimtekalibratie, en maken commando’s voor de Alexa-spraakassistent mogelijk aangezien de Soundbar beschikt over Alexa Built-In. Consumenten hebben ook de optie om bestaande toestellen die geschikt zijn voor Google Assistant of Siri te gebruiken om audio naar de Mini te casten via respectievelijk Chromecast Built-In en AirPlay.

Verder ondersteunt de Mini populaire Dolby Atmos-, DTS:X-, MPEG-H-codecs, en 360 Reality Audio-formaten. Een brede ondersteuning van digitale muziekdiensten maakt van de Mini een geweldige partner voor streaming via wifi of bluetooth met levendig, kamervullend geluid en een impactvolle bas tot wel 43 Hz van streamingdiensten zoals Spotify, Tidal, Amazon Music, en Apple Music. AMBEO|OS integreert de Mini naadloos in populaire content-ecosystemen als bijvoorbeeld een Spotify Connect-, Tidal Connect-, of AirPlay 2-toestel. Basfanaten kunnen zelfs nog meer low-end punch toevoegen via een draadloze verbinding met tot wel vier Sennheiser Ambeo Subs, die afzonderlijk worden verkocht.

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini: prijs en leveringsinformatie

De Sennheiser Ambeo Soundbar Mini zal vanaf 1 september a.s. beschikbaar zijn voor bestelling op sennheiser-hearing.com en bij geselecteerde retailers, met een aanbevolen verkoopprijs van net geen 800 euro.EDITORS' CHOICE