NIEUWSRuark Audio

Ruark Audio R410: modern alles-in-één systeem met vintage uiterlijk

De in Groot-Brittannië gevestigde audiofabrikant Ruark Audio heeft de R410 gelanceerd. De R410 is een tweekanaals alles-in-één audiosysteem voorzien van uitgebreide streaming- en radio functies. De R410 kan stand-alone worden gebruikt maar heeft ook aansluitingen om externe bronnen zoals een draaitafel of CD-speler aan te sluiten.

Ruark Audio R410

De R410 is het nieuwste geïntegreerde muzieksysteem van het Britse Ruark Audio. Volgens het Britse familiebedrijf is de nieuwe R410 met name ontworpen voor het streamen en het optimaal benutten van online muziek- en radiodiensten (via FM, DAB en internet), maar dat neemt niet weg dat ook een draaitafelingang, een cinch-lijningang en een optische ingang zijn gemonteerd. Helemaal met de tijd mee is ook een HDMI-aansluiting met ondersteuning van ARC aanwezig.

De behuizing van de R410 wordt met de hand gebouwd van duurzaam hout dat is gesplitst, gekleurd en opnieuw samengesteld om op langzaam groeiend hardhout te lijken. In de kast bevindt zich een tweeweg stereo luidsprekersysteem. Elk kanaal heeft een 20 millimeter tweeter en een 100 millimeter woofer. Dat zal geen donderende bas geven, maar de subwoofer-aansluiting kan de lage tonen naar een actieve subwoofer leiden. In totaal is 120 Watt klasse D versterkervermogen aanwezig om de vier drivers in beweging te zetten. Het opgegeven frequentiebereik loop van 35 Hz tot 22 kHz.

DA-conversie komt voor rekening van een DAC-chip van Burr-Brown die muzieksignaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz kan verwerken. Alle gangbare streaming-diensten kunnen worden gebruikt, waaronder Spotify Connect en Tidal Connect. Er is ook ondersteuning voor Apple Airplay 2, Chromecast en Bluetooth 5.1. Verbinding met een netwek kan draadloos worden gelegd of via een UTP-kabel.

Ruark Audio op de bovenkant van de R410 een verzameling knoppen in een ronde vorm geplaatst. Dit zogenoemde RotoDial bedieningselement wordt ook in een losse vorm meegeleverd. De losse RotoDial controller is oplaadbaar en maakt verbinding via Bluetooth. De gebruiker kan de bediening controleren door het centraal geplaatste vier inch TFT-kleurenscherm af te lezen.

Ruark Audio R410: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijs voor de Benelux vernomen, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat de R410 in Groot-Brittannië voor net geen 1.300 Britse ponden over de toonbank gaat. Een belangstellende in de Benelux moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE