NIEUWS

Woo Audio Tube Mini: USB-dongle met buizentrapje

Sinan Kökbugur | 03 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant

De markt voor USB DAC’s en hoofdtelefoonversterkers is overvol dus wat doe je om op te vallen? Het Amerikaanse Woo Audio heeft de Tube Mini uitgebracht. En zoals de typenaam al verraadt, heeft de Tube Mini een buizentrapje aan boord. Dus sluit je smartphone (of tablet) aan op de Tube Mini en geniet van warm buizengeluid. Het is niet duidelijk wat dit precies doet met de accu van de smartphone.

Woo Audio Tube Mini

Het in de VS gevestigde Woo Audio heeft een nieuwe dongle DAC / hoofdtelefoonversterker aangekondigd. De aluminium behuizing is wat groter dan we gewend zijn van dit soort gadgets, maar dat is niet vreemd in aanmerking nemende dat zich aan de binnenkant een tweetal buizen bevindt die het muzieksignaal versterken. De gebruiker heeft de beschikking over een 3,5 millimeter en een 4,4 millimeter jackplug-aansluiting. Aan de zijkant zijn knopjes voor volumeregeling geplaatst. De Tube Mini heeft geen batterij aan boord en wordt gevoed vanuit het apparaat dat ook muzieksignaal aanlevert, d.w.z. een smartphone of tablet.

DA-conversie wordt uitgevoerd door een niet nader gespecificeerde ESS Sabre DAC-chip die PCM tot 24-bit/384 kHz en DSD tot DSD256 ondersteunt. Nadat het muzieksignaal de buizen is gepasseerd, gaat het door een MOS FET eindtrapje. Het vermogen van de Tube Mini is één Watt aan acht Ohm. Volgens de fabrikant is dat genoeg om de meeste hoofdtelefoons probleemloos aan te drijven.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 46 kHz op niveau -3 dB en de S/R-verhouding is 100 dB. De afmetingen zijn 107 x 35 x 7 millimeter en de Tube Mini weegt 49 gram.

De fabrikant komt ook met een disclaimer. Hoewel de buizen in een veersysteem zijn opgehangen, kan de Tube Mini bij gebruik beter niet bewegen. Op de grond laten vallen is ook geen goed idee. De Tube Mini lijkt dus vooral bedoeld voor stationair gebruik, hoewel hij met zijn formaat en gewicht makkelijk verplaatst kan worden. Woo Audio vertelt niet welke invloed de Tube Mini heeft op de accucapaciteit van de aangesloten smartphone of tablet.

De Tube Mini wordt gemaakt in de kleuren zwart, zilver, rood en blauw. We weten niet hoeveel de Tube Mini van Woo Audio kost in de Benelux.

Meer weten? Kijk dan op de website van Woo Audio.


EDITORS' CHOICE