Harman Kardon is 70 jaar en toont drie nieuwe luidsprekers op het Montreux Jazz Festival

Audiomerk Harman Kardon viert dit jaar zijn zeventigse verjaardag. In de afgelopen zeventig jaar heeft Harman Kardon vorm en functie samengebracht door prachtig bekroond design te combineren met een rijke, meerlaagse geluidsprestatie die diepte en dimensie toevoegt aan iedere gelegenheid. Harman Kardon heeft mede om zijn jubileum te vieren de draadloze luidsprekers Aura Studio 4, Go + Play 3 en Luna uitgebracht.

Harman Kardon: een prachtig erfgoed

Het avontuur van Harman Kardon begon in 1953, toen Dr. Sidney Harman en Bernard Kardon hun eigen bedrijf oprichtten op basis van hun gedeelde liefde voor muziek en kunst, waarmee ze een geheel nieuwe industrie voor hoogwaardige audio creëerden. Het allereerste product, de Harman Kardon Festival D1000, was 's werelds eerste compacte AM/FM Hi-Fi receiver. De unieke combinatie van baanbrekende technologie en stijlvol design maakte de Harman Kardon Festival D1000 direct tot een succes en legde daarmee de basis voor de rijke historie van hoogwaardige producten voorzien van ongeëvenaarde prestaties, gebruiksgemak en elegante industriële vormgeving.

In 1958 werd een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van de allereerste stereo receiver, de Harman Kardon Festival TA230. Een jaar later introduceerde men de Harman Kardon Citation II, 's werelds eerste buizenversterker met een Ultra-wideband.

In 1970 werd de Harman Kardon CAD5 geïntroduceerd, 's werelds eerste Hi-Fi cassetterecorder met ruisonderdrukkingstechnologie van Dolby. In 1992 maakte Harman Kardon zijn debuut in het audiosysteem van de Land Rover Range Rover, hetgeen de basis vormde voor een uitgebreide en succesvolle geschiedenis van samenwerkingen met talloze automerken, zoals BMW, Mini, Subaru, Volvo, Polestar, VW, Renault en nog vele andere.

Harman Kardon: bekroond iconisch design

Harman Kardon blijft innovatieve producten introduceren die de luisterervaring verder verbeteren, terwijl het tegelijkertijd invloed blijft uitoefenen op de vorm van geluid. De akoestische ingenieurs van Harman Kardon benutten de allernieuwste technologieën, zoals ruisonderdrukking, highspeed dubbing, surround sound en spraakbesturing, terwijl ze uiterste zorg besteden aan elk ontwerpdetail. Dit heeft geleid tot het winnen van honderden design- en technologieprijzen. Hieronder vallen een iF Design Award voor zijn digitale pad-receivers en een Industrial Design Excellence Gold Award voor zijn SoundSticks. Dankzij een uitzonderlijke samenwerking met iMac-ontwerper Jonathan Ive, ontvingen de SoundSticks niet alleen meerdere prijzen, maar werden ze ook in 1999 toegevoegd aan de permanente collectie van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York vanwege hun uitzonderlijke ontwerp.

Het zeventig jaar oude merk heeft als onderdeel van de zeventigste verjaardag een drietal nieuwe draadloze luidsprekers gelanceerd.

Harman Kardon Aura Studio 4

Zoals de meest recente producten van Harman Kardon laten zien, is het streven naar geweldig geluid en prachtig design nog steeds aanwezig; de nieuwe Harman Kardon Aura Studio 4 Bluetooth draadloze luidspreker heeft de iconische elegante lijnen van de Harman Kardon Aura-familie, met een kenmerkende transparante koepel, prachtige 360-graden licht- en geluidservaring. De fabrikant heeft gedeeltelijk gerecyclede materialen gebruikt.

Harman Kardon Go + Play 3

De draagbare luidspreker Harman Kardon Go + Play 3 is met zorg ontworpen en uitgevoerd in hoogwaardige materialen. Met Bluetooth-connectiviteit en een ingebouwde oplaadbare batterij geniet je overal in je huis van een buitengewone geluidskwaliteit. De koper kan straks kiezen uit een zwarte en een witte uitvoering.

Harman Kardon Luna

De kleinste van de drie nieuwelingen is de Luna. Met een iconisch silhouet en hoogwaardige materialen, biedt de Harman Kardon Luna een opvallende akoestische prestatie in een compacte en draagbare vorm. Ook de Luna is straks leverbaar in een zwarte en een witte uitvoering.

Harman Kardon Aura Studio 4, Go + Play 3 en Luna: prijzen en leveringsinformatie

Alledrie modellen zijn naar verwachting leverbaar vanaf 15 september 2023. De adviesprijzen zijn als volgt.

Aura Studio 4:  330 euro
Go + Play 3:     350 euro
Luna:                180 euro


EDITORS' CHOICE