NIEUWSShanling

Shanling UA1 Plus: premium draagbare en betaalbare USB DAC/AMP

Het Chinese Shanling Audio heeft de UA1 Plus aangekondigd, een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker die ongeveer zo groot is als een aansteker. Ondanks het kleine formaat kan de UA1 Plus PCM-signaal tot 32=bit/768 kHz en DSD tot DSD512 verwerken. En hij is ook heel betaalbaar.

Shanling UA1 Plus

De nieuwe UA1 Plus van Shanling behoort tot hun nieuwste generatie draagbare DA-converters tevens hoofdtelefoonversterker die is voorzien van de eigen Black-technologie met laag stroomverbruik. De DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker is daarom bij uitstek geschikt om aan een telefoon of tablet te koppelen. De dubbele CS43131 DAC-chips beloven ongeëvenaarde high-res audiosignaaldecodering met een laag ruisniveau (beter dan 125 dB) en ultralage vervorming van minder dan 0,0004 procent (A-gewogen).

Naast de krachtige Dual DAC-opstelling met twee CS43131 DAC-chips, heeft de UA1 Plus een CT7601 USB-processor voor ondersteuning van signalen met een hoge resolutie die tot 32-bits/768 kHz en native DSD512 bitrate-bestanden ondersteunen. De UA1 Plus heeft ook een RGB-indicator in de buurt van de hoofdtelefoonuitgang die in verschillende kleuren oplicht al naar gelang de actieve bestandsbitsnelheid. Het gloeit blauw voor maximaal 16-bit/44,1 kHz, groen voor maximaal 96 kHz bitrate, wit voor DSD en rood voor UAC1.0-modus.

De Shanling UA1 Plus heeft een compacte vormfactor en weegt bijna niets, d.w.z. slechts 9,5 gram. De aluminium behuizing van 40 x 17,7 x 8,2 millimeter isoleert naar eigen zeggen het circuit effectief tegen verschillende elektromagnetische en externe interferentie. De gebruiker kan het geluid met een app aanpassen.

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat we de Shanling UA1 Plus op diverse buitenlandse websites zien staan voor circa 50 dollar. De prijs in de Benelux zal vermoedelijk iets hoger komen te liggen door invoerrechten en het lokale BTW-tarief, maar dan is de UA1 Plus nog steeds een betaalbaar ding.


EDITORS' CHOICE