NIEUWSBose

Bose roept meer dan een miljoen oude subwoofers terug vanwege mogelijk brandgevaar

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Bose heeft een terugroepactie in het leven geroepen voor bepaalde systemen die tussen 1994 en 2007 zijn verkocht. Dat is al een tijd geleden, maar er is een risico van brandgevaar en dan kan je als fabrikant maar beter actie nemen om het risico van claims te verlagen.

Het gaat volgens Bose om meer dan een miljoen basmodules die worden teruggeroepen die deel uitmaakten van de Acoustimass-, Lifestyle- en Companion-thuisbioscoopsystemen van het bedrijf. De terugroepwebsite van Bose zegt dat deze systemen van januari 1994 tot april 2007 zijn verkocht bij “"Bose-winkels, Best Buy, Circuit City, Sam's Club, Sears en andere elektronicawinkels in het hele land, en online op Bose.com voor tussen de 220 dollar en 2.200 dollar. Gecorrigeerd naar indexering en inflatie gaat het om een serieus bedrag.

Er is een breed scala aan basmodules van verschillende systemen opgenomen in deze terugroepactie. Alle relevante productnamen zijn te vinden op de site van de Consumer Product Safety Commission, maar Bose heeft ook een handige pagina gepubliceerd om de betreffende modellen te identificeren. Wie iets van het bedrijf bezit dat op een van de bovenstaande modules lijkt (in zwart of wit), moet het loskoppelen en naar de productnaam en het serienummer zoeken om te bevestigen of het wel of niet een risico-eenheid is.

Volgens de CPSC heeft Bose wereldwijd 21 meldingen ontvangen over het ontbranden of smelten van de basmodules, waaronder drie brandincidenten die resulteerden in materiële schade aan vloerbedekking, een entertainmentkast en aan materialen rond de basbox. Beschadigde eigendommen zijn nooit leuk, maar er zijn in ieder geval geen gewonden gemeld als gevolg van dit probleem, voor zover bekend.

Bose biedt aan het euvel gratis te verhelpen. De klant kan ook kiezen voor een nieuw product met 40 procent korting.

Meer weten? Kijk dan op de website van Bose of de website van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission.


EDITORS' CHOICE