NIEUWSSangean

Sangean WFT-4: moderne tuner met klassieke breedte

Wie op zoek gaat naar een FM-tuner voor hifidoeleinden moet lang zoeken. Er zijn niet veel tuners meer te koop die de klassieke breedte van 43 centimeter hebben. De Sangean WFT-4 is 43 centimeter breed en hij kan meer dan de klassieke FM-tuner. Naast de analoge FM-band kan de WFT-4 ook zenders zoeken en spelen via DAB+ en internetradio. De uitvoer kan via een cinch-kabel of draadloos via Bluetooth naar een hoofdtelefoon of luidspreker.

Sangean WFT-4: tuner voor FM, DAB+ en internetradio

De WFT-4 van het in Taiwan gevestigde Sangean is een multifunctionele tuner die uitzendingen via FM, DAB+ en internet kan ontvangen. Er is ook een Bluetooth-ontvanger aan boord om muziek van een smartphone of tablet af te kunnen spelen. Met gebruik van de Bluetooth-zender kan muziek naar een hoofdtelefoon of luidspreker worden gestuurd. De gebruiker heeft de beschikking over 30 geheugenplaatsen om radiostations op te slaan. Gebruikers kunnen de UNDOK-app gebruiken om muziek of radiozenders af te spelen via smartphones of tablets.

De WFT-4 heeft een vier inch kleurenscherm op het front. Ondersteuning van Spotify, Amazon Music en Deezer is ingebouwd. Er is ook een analoge cinch-ingang en digitale ingangen. Verbinding met een netwerk kan worden gemaakt via WiFi of met een kabel via de RJ45 LAN-poort, Net als de klassieke tuners van vroeger heeft de Sangean WFT-4 een cinch-uitgang voor uitvoer naar een versterker of een set actieve luidsprekers. Ten slotte zijn er ook nog twee digitale uitgangen.

De afmetingen van de Sangean WFT-4 zijn 430 x 168,5 x 307,3 millimeter (B x H x D) en hij weegt 2.595 gram. Een afstandbediening wordt meegeleverd.

De adviesprijs van de Sangean WFT-4 is 479 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE