NIEUWSShanling

Shanling EA5: versterker, DA-converter en streamer met een aanraakscherm op de bovenkant

Het Chinese audiobedrijf Shanling heeft de EA5 gelanceerd, een compacte versterker die zowel luidsprekers als een hoofdtelefoon kan aansturen. De EA5 is ook een netwerkspeler en DA-converter en heeft een aanraakscherm op de bovenkant.

Shanling EA5

De EA5 van Shanling is een compact en mulitfunctioneel apparaat. Onder de kap bevindt zich een tweekanaals geïntegreerde versterker gebaseerd op 100AS2-modules van ICEpower, die 55 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren en 100 Watt aan vier Ohm. De luidsprekeraansluitingen aan de achterzijde zijn relatief zwaar uitgevoerd voor dit compacte apparaat. Aan de voorkant is een 6,35 millimeter hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd die 570 mWatt kan leveren aan 32 Ohm.

De EA5 heeft een analoge cinch-ingang en een drietal digitale ingangen. Het hart van de DA-converter is AKM AK4493EQ DAC-chip die PCM-signalen tot 32-bit/768 kHz, DSD512 native stream en MQA-bestanden kan verwerken. De gebruiker kan kiezen tussen verschillende digitale filters.

De afmetingen van het apparaat zijn 188 x 55 x 238 millimeter (H x B x D). Op het bovenpaneel van het apparaat bevindt zich een 4,7-inch aanraakscherm met een resolutie van 720 x 1.280 pixels waarmee de streaming-functies van de EA5 worden ontsloten. Verbinding maken met een netwerk kan via WiFi (2,4 GHz en 5 GHz) of via de LAN-poort (RJ45). Verder is er Bluetooth-connectiviteit (met ondersteuning voor LDAC, LHDC, aptX HD-codecs) en AirPlay 2. De gangbare streamingdiensten en internetradio worden natuurlijk ook ondersteund, net als het afspelen van muziek vanaf een aangesloten USB-opslagmedium.

Shanling EA5: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs van de Shanling EA5 is 949 euro.

 

 


EDITORS' CHOICE