NIEUWSiEar Tilburg

Luistershow bij iEar' in Tilburg met KEF en Dynaudio op vrij. 2 en zat. 3 juni

Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni staan bij de vestiging van iEar’ in Tilburg in het teken van twee fantastische luidsprekermerken, t.w. KEF en Dynaudio. Beide merken komen demonstreren tot welke superieure prestaties ze in staat zijn. De toegang is vrij maar een belangstellende moet zich even aanmelden via de website van iEar’.

Luistershow KEF en Dynaudio bij iEar’ in Tilburg

KEF en Dynaudio hebben veel gemeen en staan op één punt lijnrecht tegenover elkaar. Eén overkomst is  dat beide luidsprekerfabrikanten hun producten volledig in eigen beheer ontwikkelen en fabriceren. Normaal toch voor een luidsprekerfabrikant zou je kunnen denken, maar niets is minder waar. Een andere overeenkomst is dat beide merken passieve productlijnen bieden in het midden segment, het hogere midden segment en in het high-end segment. Daarnaast hebben beide merken een zeer succesvolle actieve, draadloze productlijn en met die combinatie maken ze zich uniek vergeleken met de meeste andere fabrikanten van luidsprekers.

Een overeenkomst die er zeker niet is, is het klankkarakter van beide merken. Hierin blinken beide uit in ieder hun eigen zeer herkenbare sound. Voor ieder wat wils dus. Alle mogelijkheden die beide merken te bieden hebben zullen op zaterdag 2 juni en zondedag 3 juni a.s. worden gedemonstreerd. Medewerkers van KEF en Dynaudio zullen ook uitleg geven over alle ins-en-outs van hun producten.

KEF

Opgericht in 1961 door Raymond Cooke in het Verenigd Koninkrijk is KEF sedert dien wereldwijd één van de toonaangevende luidsprekerfabrikanten. Continu bezig met de evolutie van technologieën, zoals de befaamde Uni-Q technologie, maar ook voortdurend bezig met nieuwe technologie. Eén van haar laatste paradepaardjes is MAT (Metamaterial Absorption Technology). Deze techniek past KEF inmiddels toe in haar betere productlijnen: Blade & Reference (sinds vorig jaar), KEF LS60 Wireless (eveneens sinds vorig) jaar en sinds kort wordt MAT ook toegepast in de recent gelanceerde nieuwe R-serie. Deze productlijnen zullen natuurlijk dan ook uitgebreid aan bod komen, gedurende de luistersessies.

Dynaudio

Deze Deense luidspreker fabrikant werd in 1977 opgericht door Wilfried Ehrenholz. Ook deze fabrikant ontwikkelde en fabriceerde haar speakerdrivers van meet af aan zelf. Deze werden zo goed gevonden, dat ze in het verleden ook dikwijls werden uitgeleend aan andere speakerfabrikanten. Om het Dynaudio product echter authentiek en exclusief te houden, zijn de eigen speakerdrivers alweer heel wat jaren alleen voorbehouden aan de eigen Dynaudio speakers. Een fenomeen inmiddels is de befaamde Esotar tweeter, waarvan de 3e generatie heden ten dage wordt toegepast in de Confidence serie toplijn en de improved 2e generatie in de Contour serie. Zeer uniek in de actieve speakerlijn Focus is de toepassing van Dirac Live, waarmee een ultieme draadloze prestatie bereik kan worden. Ook dit alles zal aan bod komen, gedurende de demonstraties.

Het beloven dus gezellige, leerzame en vooral leuk dagen te worden. Wil je bij één van de luistersessies aanwezig zijn, ga dan naar de website van iEar’ voor meer informatie, aanvangstijdstippen van de luistersessies en om aan te melden.


EDITORS' CHOICE