Chord Electronics toont Ultima Integrated op HEM

De Britse audiofabrikant Chord Electronics heeft een nieuwe geïntegreerde versterker aan het publiek op de High End München getoond. De nieuwe versterker heet Ultima Integrated  en het is de eerste geïntegreerde versterker van Chord Electronics in de afgelopen zeven jaar en is het enige geïntegreerde model met de voor hificomponenten gebruikelijke breedte van 43 centimeter. Naar verwachting zal de versterker vanaf september 2023 geleverd kunnen worden.

Chord Electronics Ultima Integrated

Volgens het persbericht van de Britse fabrikant Chord Electronics zal de nieuwe versterker trickle-down-technologie bevatten van de vlaggenschiplijn, inclusief hun nieuwste denkwijze in dual-feed-forward foutcorrectietopologie en de gepatenteerde ultrahoogfrequente voedingen. Elk exemplaar wordt met de hand gebouwd in de Engelse plaats Kent.

De Ultima heeft vier ingangen, één volledig gebalanceerd en drie ongebalanceerd, met ingangsselectie via microprocessorgestuurde relais. Zoals alle full-size en Reference-versterkers van Chord Electronics, is de nieuwe versterker verkrijgbaar in Jet Black of Argent Silver. De versterker kan zonder extra kosten ook worden geleverd met een hoogglans gepolijst zwart acryl zijblok.

John Franks, oprichter, eigenaar en hoofdontwerper van Chord Electronics, zegt het als volgt: “de nieuwe Ultima Integrated biedt prestatieniveaus die nog niet gezien zijn in een geïntegreerde versterker. Het beschikt over niet minder dan vier afzonderlijke high-power fasegecorrigeerde voedingen die in harmonie samenwerken om deze nieuwe versterker de hoge energievermogensniveaus en het snelle transiënte vermogen te geven waar de producten van Chord Electronics om bekend staan.”

Chord Electronics Ultima Integrated: technische specificaties 

  • Uitgangsvermogen: 125 Watt bij 8 Ohm
  • Frequentiebereik (+/- 3 dB): 10 Hz tot 200 kHz
  • Totale harmonische vervorming (20 Hz tot 20 kHz): 0,01 %
  • S/R-verhouding: 90 dB
  • Ingangsimpedantie: 100 kOhm
  • Maximale ingangsspanning: 3 Volt RMS (enkelvoudig)
  • Maximale uitgangsspanning: 35 Volt RMS
  • Kanaalscheiding: 100 dB
  • Voedingsspanning: tussen 80 en 250 Volt AC automatisch schakelend
  • Stroomverbruik: 200 Watt

 

Chord Electronics Ultima Integrated

De Ultima Integrated kan al worden besteld bij dealers van Chord Electronics en de eerste leveringen aan klanten worden verwacht in september. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

 

MERK

EDITORS' CHOICE