NIEUWSMelco

Melco N5-H50: streamer met vlaggenschip technologie en te zien op HEM

Het Japanse audiomerk Melco heeft de N5-H50 gelanceerd. Na de introductie in maart van Melco's geheel nieuwe vlaggenschip digitale muziekbibliotheek, de SSD-gebaseerde N1-S38, heeft de Japanse fabrikant nu de nieuwe N5-H50 aangekondigd. De nieuwe N5-H50 leent veel van de techniek van de N1, maar plaatsing van een HDD en vereenvoudigde functies zorgen voor een meer betaalbaar prijsniveau. De N5-H50 maakt zijn werelddebuut op de komende High End audiobeurs in München.

Melco N5-H50: hoogwaardige streamer

De nieuwe N5-H50 deelt veel van de opvallende kenmerken van het nieuwe vlaggenschip N1-S38, waaronder het volledig nieuwe ontwerp, het nieuwe platform, het chassis en de behuizing. De nieuwkomer profiteert ook van het geheel nieuwe moederbord dat voor het topmodel is ontwikkeld.

Met behoud van de audiofiele eigenschappen van het vlaggenschip N1-S38, krijgt de N5-H50 een extreem niveau van low-jitter systeemklok van NDK, RJ45-connectoren van industriële kwaliteit voor Melco's kenmerkende LAN-poort en speciale PLAYER-poort, plus SFP Fiber (Small Form Factor Pluggable) connectiviteit, waardoor het gebruik van geluidsisolerende optische connectiviteit mogelijk is met geschikte SFP-ready apparaten, of Melco's instapmodel S100/2 en vlaggenschip S10 dataswitches.

USB-connectiviteit is beschikbaar via Amphenol-connectoren van industriële kwaliteit aan de achterkant, en een extra USB-aansluiting op het voorpaneel is inbegrepen voor gebruiksgemak. USB-formattering is zowel USB 2.0 voor DAC's van audiofiele kwaliteit als USB 3.0 voor snellere gegevensoverdracht, zoals het importeren van cd's met Melco's speciale D100 drive/ripper of uitbreidingsopslag .

Een krachtige stroomaansluiting is ook gespecificeerd, met behulp van een EMC-gefilterde IEC-connector die echte systeemaardingsreferentie geeft. De voeding van de N5-H50 maakt gebruik van meertraps lineaire regeling met een hoogwaardige ringkerntransformator van audiokwaliteit op een speciaal trillingsdempend subchassis.

Melco N5-H50: geheel nieuw chassis en behuizing

De N5-H50 is met de hand gemaakt in Japan, in lijn met alle compromisloze digitale bibliotheken van Melco. Het nauwkeurig bewerkte tweekleurige metaalwerk van de N5-H50 is gebaseerd op het industriële ontwerp van de N1-S38 en profiteert van een zeer stabiele chassisconstructie gecentreerd rond een robuuste drie millimeter roestvrijstalen voetplaat om ongewenste trillingen te minimaliseren.

Het nieuwe ontwerp van de frontplaat is voorzien van het logo van Melco, de vertrouwde hoogwaardige bedieningsknoppen met positieve klik (nu verlicht), een kristalhelder, gemakkelijk leesbaar OLED-displaypaneel, plus tal van slimme functies, waaronder verborgen schaduwverlichting die van kleur verandert in reactie op machinestatus.

Belangstellenden kunnen de nieuwe N5-H50 van Melco bekijken in kamer A 4.1, F107 op de beursvloer van de High End in München die komende donderdag 18 mei gaat beginnen.

Melco N5-H50: prijs en leveringinformatie

De Melco N5-H50 is leverbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering en wisselt voor net geen 9.000 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE