NIEUWSTAD

TAD presenteert (SA)CD-speler D700 met digitale ingangen en hij is te zien op HEM

Het Japanse audiobedrijf Technical Audio Devices (TAD) heeft de D700 gelanceerd, een (SA)CD-speler die niet alleen is voorzien van analoge uitgangen maar ook van digitale ingangen en uitgangen. De D700 kan dus ook als DA-converter worden gebruikt voor een ander digitaal apparaat of hij kan als loopwerk worden gebruikte voor afgifte van digitaal muzieksignaal aan een andere DA-converter. TAD zal de D700 meenemen naar de beursvloer van de High End audiobeurs die komende donderdag begint in München.

TAD D700: afzonderlijk te gebruiken (SA)CD-loopwerk en DA converter

De D700 is de opvolger van de D600 die alweer sinds 2010 op de markt is. Bij het ontwerpen van opvolger D700, hebben de technici van TAD extra stappen genomen om de schijfjesspeler verder te verfijnen door elementen te elimineren die anders de zuiverheid van het geluid zouden kunnen aantasten. De Ultra-High Precision Crystal Generator (UPCG), de gepatenteerde master-clock-technologie van TAD, is geüpgraded naar een derde generatie die nog meer precisie biedt. Het post DA-conversiecircuit is gepolijst om nog nauwkeurigere en dynamischere audiosignalen te genereren. Het opnieuw ontworpen chassis biedt nog meer stevigheid met een vleugje Japanse artistieke elegantie.

TAD D700: DA-conversie

Twee Burr-Brown DAC-chips van het type PCM1794A zijn parallel aangesloten, d.w.z. één voor elk kanaal, in een gebalanceerde configuratie. Dit verbetert de audioprestaties in S/R-verhouding, lineariteit, dynamisch bereik en vervorming. In dit ontwerp worden audiosignalen in hun puurste vorm van de DA-converters naar het daaropvolgende analoge audiocircuit verzonden, hetgeen resulteert in een getrouwe weergave van zelfs de meest delicate muzieknuances.

De D700 kan ook dienst doen als een krachtige stand-alone DA-converter die digitale signalen tot een resolutie van 24-bit/192 kHz kan verwerken. De D700 is uitgerust met een zeer nauwkeurige sampling-rate-converter die werkt met de Ultra-High C/N Master Clock UPCG om digitale signalen die afkomstig zijn van externe bronnen, waaronder digitale datastromen van een computer, opnieuw te klokken.

TAD D700: behuizing

Een van de belangrijkste factoren in de zoektocht naar verbetering van de geluidskwaliteit is het beheersen van trillingen die ruis of andere verstoringen kunnen veroorzaken. De D700 is gebouwd op een gegoten aluminium chassis met hoge trillingsabsorberende eigenschappen. Een zware zes millimeter dikke verkoperde stalen plaat is in het chassis gemonteerd om trillingen verder te dempen en het zwaartepunt te verlagen. Deze tweelaagse structuur zorgt voor een grotere stijfheid om trillingen te onderdrukken en hun effect op het schijfaandrijfmechanisme te minimaliseren. Bovendien heeft de koperen beplating de extra voordelen van het verlagen van de grondimpedantie en het verbeteren van de S/R-verhouding.

TAD D700: voeding in aparte behuizing

De voeding van de D700 is ondergebracht in een aparte behuizing. Dit ontwerp voorkomt dat trillingen en elektromagnetische velden van de transformator het schijfaandrijfmechanisme en het audiocircuit in de hoofdeenheid beïnvloeden. Bovendien maakt het ontwerp met twee units het mogelijk om transformatoren met een groot vermogen en een gelijkrichtcircuit zonder compromissen in een voedingseenheid te integreren, wat niet het geval is bij een alles-in-één-ontwerp.

TAD D700: technische specificaties 

 • Af te spelen schijfjes: SACD, CD, CD-R CD-RW
 • Digitale ingangen: 1 x coaxiaal cinch, 1 x XLR
 • Digitale uitgangen: 1 x coaxiaal cinch, 1 x XLR
 • Analoge uitgangen: 1 x cinch 1 x XLR
 • Samplingfrequentie digitale ingangen: 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz, 176,4 kHz, 192 kHz
 • Samplingfrequentie digitale uitgangen: 44,1 kHz, 88,2 kHz
 • Frequentierespons CD: 4 Hz tot 20 kHz
 • Frequentierespons SACD: 4 Hz tot 40 kHz
 • S/R-verhouding: 115 dB
 • Afmetingen D700 (B x H x D): 450 x 185 x 440 millimeter
 • Afmetingen voeding (B x H x D): 220 x 185 x 430 millimeter
 • Gewicht D700: 26,5 kilogram
 • Gewicht voeding 13 kilogram

TAD zal de D700 meenemen naar de beursvloer en de Japanse fabrikant is te vinden in kamer C113 in Atrium 3.

TAD D700: prijs en leveringsinformatie

De levering van de D700 zal in de loop van deze maand gaan beginnen. De adviesprijs is 49.000 euro.


EDITORS' CHOICE