NIEUWS

Fairphone lanceert Fairbuds XL: de herstelbare hoofdtelefoon

Het Nederlandse Fairphone heeft de Fairbuds XL gelanceerd, een modulaire draadloze over-ear koptelefoons die naar eigen zeggen een nieuwe stap is in de verduurzaming van de elektronica-industrie, zonder in te leveren op kwaliteit. De nieuwe hoofdtelefoon bestaat uit een aantal onderdelen die makkelijk te vervangen zouden moeten zijn. Dit zou de levensduur moeten verlengen en de afvalberg moeten verkleinen.

Fairphone Fairbuds XL

Na de lancering van de eerste generatie oordopjes in 2021, kondigt Fairphone nu de lancering aan van de Fairbuds XL, een modulaire en daarom grotendeels  herstelbare hoofdtelefoon. De hoofdtelefoon kenmerkt hiermee volgens de fabrikant de volgende stap in de ontwikkeling van eerlijke en duurzame audioproducten door Fairphone. Met dit eerste modulaire audioproduct pioniert het bedrijf opnieuw op het gebied van verduurzaming van elektronica.

Fairphone Fairbuds XL: modulaire hoofdtelefoons met duurzame impact

Zoals gebruikers van Fairphone gewend zijn, kent de hoofdtelefoon een modulaire opbouw. Door dit modulaire ontwerp zijn ze eenvoudig (zelf) te herstellen door onderdelen te vervangen met reserveonderdelen. Bovendien bevordert de vervangbare batterij de lange levensduur van de koptelefoon. Zo behoren de Fairbuds XL tot de meest duurzaam ontworpen hoofdtelefoons.

Ook de integratie van Fairtrade-goud in de productieketen, het gebruik van vegan leer en verschillende gerecyclede materialen, zoals plastic en aluminium voor zowel de koptelefoon zelf als het bijgeleverde beschermhoesje, maken dit het meest duurzame alternatief op de markt.

Fairphone Fairbuds XL: eigenschappen en Fairbuds App

De Fairbuds XL is voorzien van noise-cancellation en dynamische 40 mm drivers. De tweepunts bluetooth-verbinding zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnenschakelen tussen apparaten. De accu heeft een capaciteit voor dertig uur. Hoewel het een modulair apparaat is, heeft de hoofdtelefoon een IP54-certificering, hetgeen betekent dat hij weerbestendig is.

De hoofdtelefoon wordt ook geleverd met de Fairbuds App, beschikbaar in de Play Store en App Store. Hiermee kunnen gebruikers de Signature EQ presets (professioneel afgestemd door Sonarworks) wijzigen en de klank afstemmen op hun voorkeuren. De app biedt ook toegang tot ondersteuning met snelstartgidsen, handleidingen, ondersteuningsartikelen en klantenservice. Bovendien draagt de app ook bij aan een langere levensduur doordat gebruikers hun koptelefoon na verloop van tijd kunnen bijwerken, nieuwe functies kunnen introduceren en af en toe een bug kunnen oplossen.

Fairphone Fairbuds XL: technische specificaties 

 • Batterijcapaciteit: 800 mAh
 • Batterijduur: 30 uur
 • Diameter driver: 40 millimeter
 • ANC: 35 dB
 • Reserveonderdelen: oordopje, koptelefoonknoppen, hoofdband, oorkussen, luidspreker
 • Bluetooth-bereik: 10 meter
 • Bluetooth-versie en ondersteunde codecs: 5.1, AAC, SBC, aptX HD
 • IP-classificatie: IP54
 • Gewicht: 330 gram
 • Draagbaarheid: opvouwbaar
 • Multipoint bellen: beschikbaar
 • Spraak assistent: Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri
 • Aansluiting: USB-C

 

Fairphone Fairbuds XL: prijs en leveringsinformatie

De Fairbuds XL is heden beschikbaar via de website van Fairphone en geselecteerde partners, voor een adviesprijs van 249 euro. De hoofdtelefoon is er in twee varianten, t.w. groen gespikkeld en zwart gespikkeld.


EDITORS' CHOICE