NIEUWSRotel

Rotel lanceert Series 2 van voorversterker P5 en geïntegreerde versterkers X3 en X5

Het Japanse Rotel heeft drietal versterkers voorzien van een nieuwe DA-converter en betere componenten. Het gaat om voorversterker P5 en geïntegreerde versterkers P3 en P5 die nu alledrie voorzien zijn van een ESS Sabre 32-bit/768 kHz DAC-chip van het type ES9028PRO. Voorversterker P5 heeft zelfs twee van deze DAC-chips aan boord. De levering van de nieuwe toestellen zou later deze maand moeten gaan beginnen.

Rotel Michi Series 2: nieuwe DAC-chips en verbeterde circuits en componenten

De geïntegreerde modellen X3 en X5 die lid zijn van de Michi productlijn van het Japanse Rotel en ook voorversterker P5 zijn herzien en beschikken elk over nieuwe DAC-chips en meer dan negentig verbeteringen. Het uiterlijk en de functionaliteit is niet gewijzigd. Ze hebben alleen de aanduiding “Series 2” gekregen.

De Michi Series 2 heeft een ultrahoge precisie achtkanaals ESS SABRE 32-bit 768kHz ES9028PRO DAC naast opnieuw ontworpen en verfijnde voedingen en audiocircuits. Dit resulteert volgens Rotel in verbeterde audioprestaties. Voorts zijn volgens de fabrikant de signaalpaden geoptimaliseerd met als resultaat minder ruis en minder vervorming van de circuits.

Rotel Michi X3 Series 2: geïntegreerde versterker

De Rotel Michi X3 Series 2 Integrated Amplifier claimt 350 Watt vermogen in vier Ohm en negentig component upgrades. Connectiviteit omvat analoge, digitale (3x optisch, 3x coax), PC-USB (MQA, PCM, DSD) en XLR-poorten en Bluetooth-connectiviteit met ondersteuning van aptX HD. Voorts is een draaitafelingang gemonteerd geschikt voor mm-elementen.

Rotel Michi X5 Series 2: geïntegreerde versterker

De Rotel Michi X5 Series 2 is groter en krachtiger en biedt 600 Watt klasse AB vermogen in vier Ohm. De basis van de voeding is een tweetal ruisarme ringtransformatoren die door Rotel in eigen huis zijn vervaardigd.

Naast 95 component upgrades, is de X5 Series 2 uitgerust met vrijwel dezelfde connectiviteit als de X3 Series 2 en ondersteunt hij dezelfde bronnen als de X3 Series 2, met een extra stereo lijningang en de mogelijkheid om ook het muzieksignaal van mc-elementen te verwerken.

Rotel Michi P5 Series 2: voorversterker

Volgens het persbericht van Rotel gaat de prijs voor 'Most Improved Michi' echter naar de P5 Series 2 Preamplifier met ten minste 125 component upgrades. Bovendien zijn de dubbele achtkanaals ESS SABRE DAC-chips speciaal aangepast voor monomodus om meer muziekdetails te extraheren. Verder isoleren de dubbele ringkerntransformatoren de digitale en analoge voedingen om ruis en vervorming verder te verminderen.

De P5 Series 2 ondersteunt dezelfde reeks bronnen als de X5 Series 2 met een extra set gebalanceerde XLR-ingangen en twee paar gebalanceerde XLR-uitgangen.

Rotel Michi Series 2: prijzen en leveringsinformatie

De levering van de drie nieuwe toestellen zou later deze maand moeten gaan beginnen tegen de hieronder genoteerde adviesprijzen.

Rotel Michi X3 Series 2:  7.000 euro
Rotel Michi X5 Series 2:  9.000 euro
Rotel Michi P5 Series 2:  5.500 euro

MERK

EDITORS' CHOICE