NIEUWSIsotek

IsoTek V5 Sirius: stekkerblok met steraarde en uitgebreide filtering

Het in Groot-Brittannië gevestigde IsoTek heeft een nieuw stekkerblok aangekondigd genaamd V5 Sirius. De V5 Sirius is meer dan alleen een stekkerblok, want de fabrikant claimt dat ruis vanuit het lichtnet met meer dan 20 dB wordt verlaagd. De V5 Sirius heeft zes stopcontacten. Wie meer stopcontacten nodig heeft, kan met de unieke IsoTek 'System Link' connector meerdere eenheden van IsoTek met elkaar verbinden met behoud van steraarde.

IsoTek V5 Sirius

De EVO3 Sirius van het in de Britse plaats Hampshire gevestigde IsoTek is een compacte maar elegante stekkerdoos voorzien van filter- en beveiligingstechniek. De stekkerdoos is 555 millimeter lang, 88 millimeter breed en slechts 55 millimeter hoog. Eventueel kan de V5 Sirius met een beugel achter het AV-rek worden opgehangen.

De gebruiker krijgt de beschikking over zes onafhankelijke stopcontacten in een stervormige topologie. Volgens Isotek verbinden de meeste stroomfilters uitgangen met elkaar en draaien elk in serie. Dit is een fout omdat Differential Mode ruis gecreëerd door de aangesloten elektronica kruisvervuiling kan veroorzaken van de ene uitgang naar de andere. De elektrische architectuur en het ontwerp van de Sirius staan dit niet toe dit en is dus superieur. De V5 Sirius beschikt over een uniek hoogwaardig en hoog stroomsterkte choke systeem in combinatie met hoge frequentiedeltafilters voor vermogensreiniging van zowel Common Mode als Differential Mode over een breed frequentiebereik.

Dit wordt gecombineerd met IsoTek’s eigen techniek genaamd Inductive Resonance Gate die isolatie tussen elk van de zes uitgangen optimaliseert. Schone stroom wordt vervolgens geleverd aan alle zes stopcontacten, die elk afzonderlijk zijn geïsoleerd om kruisbesmetting van netruis te voorkomen. KERP (= Kirchoff's Equal Resistance Path) zorgt voor gelijke weerstand en gelijke vermogensafgifte aan alle stopcontacten.

De interne bedrading is uniek en specifiek ontworpen om de hoogste normen te bieden. Pure 6n zuurstofvrije verzilverde koperen geleiderstrengen bieden een lage weerstand en hoge stroomsterkte. Een FEP diëlektricum wordt dan gebruikt om de geleiders te beschermen. De V5 Sirius heeft verder diverse beschermingsystemen aan boord en een zekering die door de gebruik gerest kan worden.

De behuizing is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium. De Sirius wordt geleverd met IsoTek's Premier-voedingskabel.

IsoTek V5 Sirius: technische eigenschappen 

 • Onderdrukking van ruis uit het lichtnet: -23 dB bij 10 kHz, -40 dB bij 100 kHz en -60 dB bij 1 MHz (Ref 50 Ohm 20 dB)
 • Centraal clean power netwerk verwijdert Common en Differential Mode ruis
 • Zes onafhankelijke uitgangen stoppen Differential Mode onderlinge vervuiling
 • 54.000 A transiënt protectiesysteem
 • 600 Ampère aardbeschermingsklem
 • Eenvoudig herstartbaar zekeringssysteem met een veel groter contactoppervlak ten opzichte van een standaard zekering
 • Volledig stergeaarde toplogie
 • System Link-uitgang voor het verlengen van de uitgangen en het onderhouden van een steraardereferentie.
 • MulU-streng 6n OFC verzilverde interne bedrading met FEP diëlektricum
 • Muurbeugel wordt meegeleverd
 • IEVO3 Premier C19 voedingskabel (1,5 meter) wordt meegeleverd

Adviesprijs IsoTek V5 Sirius: 999 euro

MERK

EDITORS' CHOICE