Unison Research Simply 845: nieuwe uitgave van een klassieke versterker

De Italiaanse audiofabrikant Unison Research heeft een nieuwe versie van zijn geïntegreerde model Simply 845 gelanceerd. De nieuwe geïntegreerde buizenversterker wordt medio april 2023 voor het eerst gepresenteerd op de Axpona audiobeurs in de VS. Daarna zal de versterker te zien zijn op de High End audiobeurs in München. 

Unison Research Simply 845: pure klasse A

De nieuwe Unison Research Simply 845 is feitelijk een nieuwe editie van een klassieker, namelijk een single-ended, volledig in klasse A werkende geïntegreerde versterker die is opgebouwd rondom triodes van het type 845. De nieuwe Unison Research Simply 845 staat bijna aan de top van het portfolio van geïntegreerde stereoversterkers met buizentechnologie van Unison Research. De Simply 845 staat onder het vlaggenschip genaamd Absolute 845 SE Integrated Dual Monovalve.

De triode buizen van het type 845 staan volgens de Italiaanse fabrikant bekend staan om hun opmerkelijke duurzaamheid en hun buitengewone geluidseigenschappen. Hier komt nog bij dat er volgens de ontwerper niets mis is met het concept van een geïntegreerde versterker. Een voor/eind-combi heeft immers verbindingskabels nodig en die kosten geld en kunnen storingen oppikken.

Zoals al kort vermeld, werkt de nieuwe Unison Research Simply 845 volledig in klasse A, d.w.z. zowel de voorversterker als de eindversterker, waarbij uiteindelijk ongeveer twee type 845 buizen evenals twee ECC82 en twee 12AU7 samen tot 23 Watt per kanaal kunnen leveren bij een luidsprekerimpedantie van zes Ohm. De voorversterkercircuits worden gevoed door gestabiliseerde lineaire elektronische voedingen die speciaal zijn ontworpen om interferentie door netruis te minimaliseren.

Volumeregeling komt voor rekening van een gemotoriseerde Blue Alps potmeter van het type ALPS RK27. De uitgangstransformatoren van een buizenversterker zijn een cruciaal onderdeel. Unison Research maakt deze met de hand. De Unison Research Simply 845 heeft vier lijn-ingangen met vergulde cinch-aansluitingen. Er is ook een tape-uitgang en een aparte uitgang om een subwoofer te kunnen aansluiten.

De Unison Research Simply 845 is een zware jongen en weegt ruim dertig kilogram. De afmetingen zijn 37 x 26 x 57 centimeter (B x H x D).

Het oog wil ook wat en Unison Research heeft dan ook aandacht besteed aan het uiterlijk. De Simply 845 heeft een behuizing die bestaat uit een combinatie van roestvrij staal met een zwarte afwerking en een geborsteld metalen oppervlak. Voor de voorkant kan de koper kiezen uit walnoothout of kersenhout.

Ferrum Audio Simply 845: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering gaat beginnen maar naar verluidt zal dat ergens in de loop van mei zijn na de High End audiobeurs in München. Prijsinformatie is nog niet bekend gemaakt, maar in het geruchtencircuit gonst een prijs van circa 9.000 euro. Dit is dus geen officiële informatie. Mogelijk valt de adviesprijs straks hoger of lager uit.


EDITORS' CHOICE