NIEUWS

Yamaha WS-B1A: waterdichte mini bluetooth-luidspreker

Yamaha heeft een compacte bluetooth-luidspreker gelanceerd. De nieuwe WS-B1A heeft een accu aan boord. De fabrikant heeft weliswaar geen handvat of draagbeugel gemonteerd, maar de WS-1BA is waterdicht en kan dus worden meegenomen naar de tuin of naar een picknick in het park. Optioneel is een oplaadstation verkrijgbaar.

Yamaha WS-B1A

Dankzij de compacte afmetingen van 10,5 x 8,8 x 8,8 centimeter en een gewicht van nog geen halve kilo is de Yamaha WS-B1A bijzonder mobiel en veelzijdig. Hij past in een rugtas of handtas en kan afhankelijk van het volume tot twaalf uur lang onafgebroken muziek of iets anders afspelen.

De luidspreker heeft een 55 millimeter fullrange driver en twee passieve membranen, die zorgen voor een subtiel afgestemde portie lage tonen. Daarnaast is de WS-B1A water- en stofdicht volgens de IP67-norm en kan hij dus probleemloos mee naar buiten worden genomen.

De luidspreker wordt bediend met vier aanraakknoppen aan de bovenkant. Muzieksignaal komt binnen via Bluetooth 5.0. Veel bluetooth-luidsprekers hebben ook een jackplug-ingang maar dat heeft de WS-B1A niet. Yamaha heeft een clear voice-functie ingebouwd, die bedoeld is om een heldere stemweergave te garanderen. “Clear Voice” is geen nieuwe uitvinding want andere apparaten van Yamaha hebben deze functie ook, met name AV-receivers en AV-processoren.

Voor een moderne uitstraling vertrouwt de fabrikant op verschillende kleuraccenten en een stoffen bekleding, die naar eigen zeggen bedoeld is om de best mogelijke akoestische transparantie te garanderen. De speaker is verkrijgbaar in zwart, lichtgrijs en carbongrijs. Er is ook het optionele CC-T1A-laadstation als alternatief voor opladen via een USB-kabel. Een volledige oplaadcyclus duurt ongeveer drie uur.

Adviesprijzen:
Yamaha WS-B1A: 119 euro
Yamaha CC-T1A:    29 euro

 


EDITORS' CHOICE