NIEUWS

Java Hi-Fi: nieuwe fabrikant van versterkers gevestigd in Nieuw-Zeeland

Java Hi-Fi is een nieuwe in Nieuw-Zeeland gevestigde audiofabrikant en het bedrijf heeft zijn eerste producten gereed gemaakt voor levering. Het portfolio bestaat uitsluitend uit versterkers. De klant heeft een zeer ruime keuze aan kleurstellingen, maar Java Hi-Fi benadrukt dat ook sprake is van baanbrekende nieuwe techniek. We weten niet of de producten van Java Hi-Fi ook via een distributeur in de Benelux verspreid zullen gaan worden, maar wat nu nog niet is kan later nog komen.

Java Hi-Fi: fabrikant aan de andere kant van de planeet

Java Hi-Fi heeft zijn debuut gevierd op de High End audiobeurs in München in 2019. Daarna kwam de coronapandemie die alles in de wereld op zijn kop zette en de in Nieuw-Zeeland gevestigde fabrikant heeft in de tussentijd nog gesleuteld aan het ontwerp van zijn versterkers. Thans presenteert Java Hi-Fi een zeskoppig portfolio van voorversterkers, eindversterkers en geïntegreerde versterkers.

Java Hi-Fi: GaN FET halfgeleiders en LDRs

De nieuwe geïntegreerde versterker van Java Hi-Fi is naar eigen zeggen de eerste geïntegreerde versterker in de wereld die is voorzien van GaN FET-transistors (galliumnitride) en tevens 's werelds eerste versterker die LDR's (lichtafhankelijke weerstanden) en GaN FET-transistors in hetzelfde circuit combineert.

De LDR-technologie die wordt gebruikt in de voorversterkers en geïntegreerde versterkers van Java werkt door het signaalpad te isoleren van andere besturingselektronica, waardoor het delicate audiosignaal volgens de ontwerpers het kortste, schoonste mogelijke pad krijgt van invoer naar uitvoer. De op GaN FET gebaseerde modules die in de geïntegreerde versterkers en eindversterkers worden gebruikt zijn volgens de fabrikant een “gigantische sprong voorwaarts in klasse D-geluid”, met een lage totale harmonische vervorming en lage intermodulatievervorming.

Java Hi-Fi: ontwerp van de behuizing, “het oog wil ook wat”

Java Hi-Fi heeft naar eigen zeggen veel tijd besteed aan de binnenkant en techniek van zijn producten, maar een nieuwe fabrikant zal moeten opvallen om de aandacht van klanten te trekken. Het uiterlijk van de versterkers van Java Hi-Fi is dan ook onderscheidend en opvallend. De kleurstelling van de behuizingen en frontpanelen is door de klant zelf te kiezen. Een klant heeft een ruimte keuze, o.a. uit klassieke kleuren, zoals walnoot en koper, voorts klassiekers zoals zwart op zwart of minimalistische opties zoals wit en zilver. Via de website van Java Hi-Fi kan de klant zelf de gewenste samenstelling van kleuren kiezen.

Het portfolio bestaat op dit moment uit een voorversterker, eindversterker en een geïntegreerde versterker die in de varianten Single Shot en Double Shot kunnen worden gekocht en geleverd. Alle producten zijn tweekanaals producten.

We weten niet of Java Hi-Fi een distributeur in de Benelux zal aanstellen. Meer weten? Kijk dan op de website van Java Hi-Fi.


EDITORS' CHOICE