NIEUWSLoewe

Loewe klang bar3 mr: soundbar met zeven drivers en twee subwoofers

Het Duitse Loewe heeft de klang bar3 mr aangekondigd, een 3,1-kanaals geluidssysteem dat volgens de fabrikant met zijn zeven luidsprekers en twee subwoofers een uitstekende homecinema-ervaring en tevens multiroom audio biedt. Via de verlies- en latentievrije Loewe Wireless Digital Audiolink (WDAL 2.0)-technologie of de geïntegreerde AV-receiver met voorversterkeruitgang en cinch-aansluitingen kan hij modulair worden uitgebreid tot een 5.1-kanaals thuisbioscoop. De nieuwe klang bar3 mr komt in de loop van april in de winkel te liggen.

Loewe klang bar3 mr

In de Duitse taal worden niet alleen eigen namen maar ook zelfstandige naamwoorden met een hoofdletter geschreven. Loewe schrijft echter heel bewust over de “klang bar3 mr”, in kleine letters dus. Er zit vast een (marketing)gedachte achter. In elk geval past de compacte Loewe klang bar3 mr soundbar naadloos in het audioportfolio van Loewe.

Als symmetrisch opgebouwd 3.1-systeem beschikt hij over een tweeter en een full-range luidspreker links en rechts en twee full-range luidsprekers en een tweeter voor het middenkanaal. Bovendien zijn aan de bovenzijde van de klang bar3 mr twee subwoofers gemonteerd. Het totale vermogen van een krachtige 360 Watt geeft het geluid van de TV-inhoud indrukwekkend weer. De in Duitsland ontworpen en gebouwde soundbar biedt eersteklas bioscoopgeluid of een meeslepende muziekervaring, aldus de fabrikant.

Verder kan de Loewe klang bar3 mr eventueel modulair worden uitgebreid. Naast compatibiliteit met Loewe-audioproducten is dit ook mogelijk met producten van andere fabrikanten (ook oudere modellen). In totaal kunnen twee voorluidsprekers, twee achterluidsprekers en een subwoofer extra worden aangesloten. Zo kan bijvoorbeeld met luidsprekers uit de Loewe klang mr-serie draadloos een discreet 5.1-systeem worden gecreëerd.

Uitbreiden van het systeem wordt zo eenvoudig als het maar kan, want binnen enkele seconden kunnen extra klang mr-luidsprekers moeiteloos aan de bestaande installatie worden toegevoegd met behulp van Loewe's eigen Wireless Digital Audio Link (WDAL 2.0) technologie. Het bijzondere hieraan is dat zodra er andere luidsprekers dan de voorluidsprekers worden toegevoegd, de geïntegreerde voorluidsprekers van de soundbar automatisch als centerluidsprekers fungeren, een functie die naar eigen zeggen uniek is op de markt.

Uniek is ook de compatibiliteit met bedrade luidsprekers. Hier vindt de aansluiting eenvoudig plaats via de geïntegreerde 5.1 AV-receiver met klassieke cinch-aansluitingen aan de voorversterkeruitgang. Omdat zo ook de compatibiliteit met luidsprekers van andere fabrikanten is gewaarborgd, realiseert de Loewe klang bar3 mr een meeslepende homecinema-geluidsbeleving met bijna elke bestaande luidspreker, zonder dat een extra homecinema-receiver nodig is.

De Loewe klang bar3 mr ondersteunt de standaarden Dolby Atmos, DTS:X, Multiroom via DTS Play-Fi en Loewe Wireless Digital Audiolink. Via de AV-receiver aangesloten bekabelde luidsprekers worden automatisch via de soundbar geactiveerd. Dankzij de verlies- en latentievrije functionaliteit met Loewe Wireless Digital Audiolink (WDAL 2.0) is er geen vertraging bij de geluidsoverdracht voor de indrukwekkende Dolby Atmos 3D-luisterervaring.

Met drie HDMI-poorten, eARC, 4K pass-through en een optische ingang (Toslink) laten de aansluitmogelijkheden met Ultra HD-spelers, settopboxen en spelconsoles niets te wensen over. Ook qua design past de Loewe klang bar3 mr soundbar met zijn hoogwaardige materiaalkeuze perfect in de Loewe-designtaal.

Loewe klang bar3 mr: prijs en leveringsinformatie

De Loewe klang bar3 mr soundbar is vanaf april 2023 verkrijgbaar bij de geautoriseerde dealers van de producten van Loewe. De adviesprijs bedraagt net geen 1.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE