NIEUWSFiio

FiiO lanceert samen met Jade Audio draagbare DA-converter KA5

Audiomerk FiiO heeft de KA5 onthuld, die samen met zustermerk Jade Audio is ontwikkeld. De KA5 is een kleine DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker die is gemaakt voor gebruik onderweg. Het formaat van de KA5 is zodanig dat hij in iedere jaszak of handtas zal passen.

FiiO KA5: DA-converter voor in je zak

De nieuwe KA5 van FiiO heeft een aluminium behuizing met een voorkant en achterkant van gehard glas. DA-conversie komt voor rekening van een tweetal DAC-chips van Cirrus Logic van het type CS43198. Deze chip kan PCM-signaal tot een resolutie van 32-bit / 768 kHz verwerken en native DSD256.

De hoofdtelefoonversterker in de KA5 is opgebouwd rond twee SGM 8261 opamps, die een uitgangsvermogen leveren van 122 mWatt bij 32 Ohm op de 3,5 mm-aansluiting en 265 mWatt bij 32 Ohm bij aansluiting op de gebalanceerde 4,4 mm-aansluiting.  De opgegeven S/R-verhoudi9ng is ten minste 12 dB (A-gewogen, 32 Ohm). De 3,5 mm-aansluiting kan optioneel worden gebruikt om een digitaal SPIDF-signaal uit te voeren voor aansluiting op een externe DA-converter.

Er is een klein OLED-display op het voorpaneel van het apparaat en dat is handig om de belangrijkste functies te bedienen met behulp van fysieke bedieningstoetsen, die twee bedieningsmodi hebben. De KA5 kan ook worden bediend met de eigen FiiO Control-app. Het gewicht van het toestel is 19 gram met afmetingen van 56,3 x 22 x 12 millimeter dus er is altijd wel en plekje voor de KA5 in een handtas of jaszak.

We weten niet wanneer de verkoop in de Benelux zal beginnen en voor welk prijs dat zal zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE