Luistershow op woens. 29-03 a.s. bij Multifoon met luidsprekers, versterking en bron van The Gryphon

De in Rotterdam gevestigde audiodealer Multifoon Hifi zal op woensdag 29 maart a.s. een luistershow organiseren waarbij luidsprekers, een voor/eind/combi en een CD-speler van het Deense Gryphon Audio Designs centraal zullen staan. Een platenspeler van Bergmann zal als analoge bron functioneren. Rune Skov, sales director bij Gryphon, zal een toelichting geven en vragen van bezoekers beantwoorden. De toegang is vrij, maar een inschrijving via de website van Multifoon is wel noodzakelijk om alles in goede banen te leiden.

Woensdag 29 maart 2023 luistershow bij Multifoon met Gryphon Audio Designs

Op woensdag 29 maart a.s. organiseert Multifoon Hifi een demonstratie met de Gryphon EOS 2 luidspreker. Deze luidspreker werd voor het eerst wereldkundig gemaakt tijdens de High-End München in 2022 en er was zelfs een prototype aanwezig. Tijdens het Dutch Audio Event van 2022 werd voor het eerst de EOS 2 luisterklaar beschikbaar gesteld voor het publiek en sinds enige tijd is de luidspreker ook te beluisteren bij Multifoon Hifi. Omdat dit een erg bijzondere luidpreker is met een mooi verhaal organiseert de in Rotterdam gevestige audiodealer op woensdag 29 maart a.s. een informele introductie door Rune Skov, sales director bij Gryphon.

De EOS 2 is een indirecte opvolger van de Mojo S, een monitor luidspreker van Gryphon. De EOS 2 is – zoals het oog al laat zien – een tweeweg vloerstaande luidspreker. Voor de ontwikkeling van de luidspreker is Benno Baun Meldgaard aangesteld, en dit is zeker geen onbekende in de wereld van high-end luidsprekers. Meldgaard werkte eerder voor GamuT en heeft bijvoorbeeld gewerkt aan het topmodel GamuT Zodiac. Bij Gryphon krijgt Meldgaard de mogelijkheid om zijn eigen kennis en ideeën werkelijkheid te laten worden.

Dat de EOS 2 geen standaard high-end luidspreker is, wordt wel duidelijk als wordt gekeken naar materialen die zijn toegepast. Hierin is geen sprake van compromissen. Zo wordt de woofer op specificatie gemaakt door een bedrijf dat is gespecialiseerd in de toepassing van carbon fiber. Ditzelfde bedrijf is een leidende partij in de productie van F1 componenten. De dikte van de conus van de woofer is niet overal gelijk en dit heeft dan weer te maken met hoe geluidsgolven zich door de woofer bewegen.

In de vorige luidspreker werd gebruik gemaakt van een AMT-tweeter, maar voor EOS 2 is gekozen voor een 34mm (!) beryllium dome tweeter. Het zijn maar twee zaken die deze luidspreker bijzonder maken, maar het gaat nog veel verder. De EOS 2 kan in diverse situaties worden opgesteld. Door de basspoorten aan de voor- en achterkant is het gemakkelijk om de luidspreker correct spelend te krijgen in vrijwel elke denkbare kamer. De luidspreker komt bovendien met een speciale afstelmal waarmee de juiste indraaiing kan worden gemaakt, waarmee uiteindelijk ook de standschakelaar aan de achterkant kan worden ingesteld.

Voor de demonstratie zal gebruik worden gemaakt van de Gryphon Essence voor- en eindversterker. De bron zal niets minder dan de Gryphon Ethos CD-speler zijn en als platenspeler hebben we de Bergmann Galder gereed staan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan een van de drie sessies. Een inschrijving via de website van Multifoon is wel noodzakelijk om alles in goede banen te leiden.

Lees ook onze recensie over de Gryphon Audio Essence voorversterker en eindversterker en onze recensie over de Bergmann Galder draaitafel.

Adres en contactgegevens Multifoon Hifi

Multifoon Hifi
Claes de Vrieselaan 111b
3021 JH Rotterdam

E-mail: info@multifoon.nl
Tel.: +31 (0)10 - 251 88 88
Website: https://multifoon.nl/


EDITORS' CHOICE