NIEUWSOvergaauw

Harbeth, back to the 70's: luistershow op donderdagavond 16 maart a.s. bij Overgaauw

De Leidse audiodealer Overgaauw zal op donderdagavond 16 maart a.s. luidsprekers van de Britse fabrikant Harbeth in de spotlights zetten. Overgaauw heeft die avond de volledige lijn van Harbeth luidsprekers in huis. Aanmelden voor deze avond mag, maar is niet verplicht.

Luistershow Harbeth bij Overgaauw op donderdag 16 maart vanaf 19:15 uur 

Voor de historie van Harbeth gaan we terug naar de laatste decennia van de vorige eeuw. En dat doen we niet alleen omdat retro en vintage in de mode zijn, eerder vanwege de spectaculaire opleving van de platenspeler. Waarmee analoog opgenomen muziek uit de jaren zeventig en tachtig een comeback heeft gemaakt. Denk hierbij aan de originele sound van Queen, The Police en Elton John om uit de losse pols een paar artiesten te noemen, aldus de uitnodiging van Overgaauw in Leiden.

De luidsprekers van Harbeth (Dudley Harwood was oprichter van Harbeth en medeontwerper van de beroemde BBC monitoren als de LS3/5A), werden in ruime mate ingezet binnen de BBC en andere studio's. Toen Harwood eind jaren negentig het bedrijf verkocht aan Alan Shaw werd vanaf dat moment weer flink geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Harbeth heeft daarna nooit niet meer stilgestaan en ontwikkelt steeds betere conusmaterialen. Zodat in alle huidige modellen moderne en technisch hoogstaande innovaties zijn verwerkt. Zonder daarmee afbreuk te doen aan het basis principe dat zorgt voor de authentieke geluidskwaliteit, zoals ooit door de BBC als norm werd vastgelegd.

Ook qua uiterlijk heeft u met Harbeth een echt retro-product in handen dat altijd zal passen in de woonomgeving. Als één van de weinige fabrikanten heeft Harbeth puur vanwege de weergave eigenschappen de vorm van de jaren 70 behuizing behouden. Heeft zich niet laten verleiden tot aanpassing ingegeven door mode grillen.

Het team van Overgaauw laat je met veel plezier kennismaken met de wereld van deze BBC sound. Vergis u niet, de BBC research van destijds is tot op de dag van vandaag van invloed op vrijwel alle Britse luidsprekermerken.

Nieuwsgierig? Kom langs bij HiFi Overgaauw in Leiden, op donderdagavond 16 maart 2023 vanaf 19.15 uur en luister naar de volledige lijn van Harbeth luidsprekers. Belangstellenden kunnen zich opgeven via verkoop@overgaauw.com, maar het is niet verplicht om u vooraf aan te melden.

Meer weten over de luidsprekers van Harbeth? Lees ook onze recensie over de Harbeth M40.3 XD en onze recensie over de Harbeth M30.2 XD.

Adres en contactgegevens Overgaauw

Hi-Fi Centrum Overgaauw B.V.
Breestraat 146 – 148a
2311 CX Leiden
Tel. 071 – 512 68 62
E-mail: verkoop@overgaauw.nl
Website: overgaauw.com


EDITORS' CHOICE