NIEUWSPSB Speakers

PSB, Sonical en MQA kondigen samenwerking op het gebied van hoofdtelefoons aan

Het Canadese PSB Speakers kondigt samen met start-up Sonical en audiospecialist MQA een samenwerking aan die een nieuwe categorie audiohoofdtelefoons met hoge resolutie zou moeten gaan definiëren. De nog uit te brengen producten combineren volgens het persbericht draadloze transmissie met hoge resolutie, bewezen high-fidelity-ontwerp en Sonical's CosmOS-platform.

Uitgebracht onder het merk PSB Speakers in het eerste kwartaal van 2024, zal het de eerste hoofdtelefoon zijn met het oorcomputerplatform van Sonical, waardoor een verscheidenheid aan apps en software-upgrades mogelijk wordt. Het bevat ook de nieuwste technologie van MQA, SCL6, de meest geavanceerde codec voor adaptieve audiostreaming met hoge resolutie.

CosmOS is het revolutionaire besturingssysteem van Sonical dat draait op krachtige verwerkingskernen met een laag wattage, waardoor hoofdtelefoons volgens de ontwerpers ongekende niveaus van connectiviteit en rekenkracht krijgen. CosmOS biedt fabrikanten van mobiele audioproducten de veelzijdigheid om gelijke tred te houden met de snel veranderende vraag van consumenten naar gemak en prestaties. De integratie van Qorvo's Ultra-wideband (UWB) radiotechnologie maakt een superieure audio-ervaring mogelijk dankzij UWB's hogere datasnelheid en extreem lage latentie. Het gebruik van de UWB-antenne van Antennaware lost rechtstreeks alle problemen op die verband houden met Body Blocking, die kunnen optreden met draadloze draagbare apparaten.

Het in Canada gevestigde PSB Speakers, een pionier op het gebied van psychoakoestiek en een vroeg merk dat draadloze hoofdtelefoons van audiofiele kwaliteit maakte, zal innoveren door middel samenwerking met Sonical en MQA om aldus naar eigen zeggen de grenzen van mobiel luisteren te verleggen. Het nog uit te brengen product (of producten) maakt gebruik van de nieuwe technologie van MQA, SCL6, een innovatieve, tijddomeingebaseerde codec voor audiostreaming van de hoogste kwaliteit. De SCL6 is ontwikkeld door een veteraan uit de industrie en oprichter van MQA, Bob Stuart, en zorgt voor geluid met een hoge resolutie, zelfs bij lage datasnelheden.

“Gezien de langdurige toewijding van PSB Speakers aan de wetenschap van audio en het luisteren naar muziek, is het een genoegen om deel uit te maken van deze samenwerking die de wereld laat zien wat CosmOS kan doen,” zo steltt Gary Spittle, oprichter en CEO van Sonical.

“Ons gebruik van het CosmOS-platform om 's werelds eerste softwaregedefinieerde draadloze headset te maken, en de opname van MQA's adaptieve draadloze codec helpt een nieuwe maatstaf te zetten voor een mobiel high-fidelity-product met hoge resolutie. We geloven dat dit product onderstreept wat Paul Barton en het PSB-team in de vijftigjarige geschiedenis van het merk hebben bereikt in het streven naar uitmuntende audio voor luisteraars thuis en nu onderweg,” zo verklaart Gordon Simmonds, President en CEO van Lenbrook Industries, het huidige moederbedrijf van PSB Speakers.

“MQA is opgericht door een van de grote vernieuwers op het gebied van audio. We ontwerpen door eerst aan de consumentenervaring te denken, hetgeen betekent dat we ons comfortabel voelen om de status quo uit te dagen. De visie die wordt gedeeld door onze partners bij PSB Speakers en Sonical, het samenbrengen van superieure audiokwaliteit en de volgende generatie consumentengemak, maakt dit een perfecte match voor onze nieuwste technologie SCL6,” zegt Mike Jbara, CEO van MQA.

Dit zijn allemaal prachtige beloftes, maar deze beloftes zijn nog weinig concreet. Technische details zijn nog uiterst spaarzaam. De toekomst zal ons gaan leren of er inderdaad een revolutionair product uit de samenwerking van PSB Speakers, Sonical en MQA zal voortvloeien.

Wordt vervolgd.

MERK

EDITORS' CHOICE