NIEUWSHeco

Heco In Vita: nieuwe productlijn met een vloerstaander en een monitormodel

Sinan Kökbugur | 28 februari 2023 | Fotografie Fabrikant | Heco

Het Duitse luidsprekermerk Heco heeft een nieuwe productlijn onthuld genaamd In Vita. De nieuwe productlijn heeft thans twee leden. De In Vita 3 is een tweeweg monitormodel en de In Vita 9 is een drieweg vloerstaander. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering.

Heco In Vita

De leden van de productlijn In Vita van Heco hebben een tweeter van de laatste generatie. De opvallende Fluktus-geometrie van het voorpaneel biedt plaats aan een 28 millimeter soft. Daarachter zit de krachtige aandrijving, die volgens de fabrikant dankzij het krachtige dubbele magneetsysteem en de ferrovloeistofkoeling extreem belastbaar is.

De woofer en mid-woofer met hun lichte langvezelige conussen van Heco's al legendarische kraftpapier hebben een elegante, platte stofkap van hetzelfde materiaal. Een lange slag surround en een krachtige spreekspoel vormen de basis voor de lage vervorming waarvoor de In Vita-serie is ontwikkeld.

Heco In Vita: minimalistisch ontwerp

De behuizing is gemaakt van resonantiearm MDF en is volgens Heco uiterst stabiel. De voor- en bovenkant zijn elk in hoogglans gelakt. De zijpanelen in bijpassende matte lak geven de leden van de In Vita serie een exclusieve en tijdloze uitstraling. De massieve bodemplaat neemt de hoogglansafwerking over en geeft de serie ook een bijzondere stabiliteit.

Het afneembare front is bespannen met akoestische stof en is onzichtbaar bevestigd met magneten.

Heco In Vita 3 en In Vita 9: monitormodel en vloerstaander

De nieuwe productlijn heeft op dit moment twee leden. De breedte van beide modellen is 205 millimeter. Monitormodel In Vita 3 is 377 mm hoog en de vloerstaande In Vita 9 is inclusief voet 1.150 mm hoog.

Het opgegeven frequentiebereik van de In Vita 3 is 30 Hz tot 43 kHz. De grotere In Vita 9 pakt op bij 23 Hz. De gevoeligheid van de In Vita 3 is 90 dB (2,83 Volt / 1 meter) en de vloerstaande In Vita 9 heeft met 92 dB een nog iets hogere gevoeligheid.

Heco In Vita 3 en In Vita 9: prijzen en leveringsinformatie

De In Vita is verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering. De In Vita 3 kost net geen 1.000 euro per paar en de In Vita 9 gaat voor net geen 3.000 euro per paar over de toonbank.


EDITORS' CHOICE