NIEUWSHiFiMan

HiFiMan EF600: hoofdtelefoonversterker die ook een ophangbeugel is

Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft de EF600 aangekondigd, een hoofdtelefoonversterker met analoge en digitale ingangen. De EF 600 heeft een gewone jackplug aansluiting en een symmetrische aansluiting, maar het meest bijzondere van de EF600 is de vorm van de behuizing. De gebruiker kan zijn hoofdtelefoon over de EF600 hangen. Dat is nog eens handig. Verder is de EF600 ook gewoon een goede hoofdtelefoonversterker.

HiFiMan EF600

De aangekondigde EF600 van HiFiMan is ontworpen voor gebruik als DA-converter of onafhankelijke hoofdtelefoonversterker en heeft een industrieel ontwerp dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook dient als hoofdtelefoonstandaard, waardoor een bureau of bijzettafel minder rommelig wordt. De gebruiker kan muzieksignaal analoog digitaal of draadloos via bluetooth aanleveren.

“De EF600 heeft de kracht en geavanceerde technologie om zich te onderscheiden in een markt die te vaak vertrouwt op kant-en-klare technologieën in plaats van technologieën te integreren die echt uniek zijn voor de categorie,” aldus Dr. Fang Bian, President en CEO, HiFiMan. “Alleen al de Hymalaya Pro DAC-module vertegenwoordigt een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van DA-converters die nog maar een paar jaar geleden als state-of-the-art werden beschouwd.”

HiFiMan's Hymalaya Pro bestaat uit een reeks zeer nauwkeurige weerstanden die een “ladder”-conversiemethode gebruiken. Deze benadering zet volgens de fabrikant het digitale signaal om met maximale nauwkeurigheid en algemene muzikaliteit. De Hymalaya Pro ondersteunt tot 24-bit/768 kHz PCM. Er is geen ondersteuning voor MQA of DSD, maar wie eerlijk is zal toegeven dat er relatief weinig MQA en DSD voorhanden is, in elk geval veel minder dan PCM-signaal en PCM-bestanden.

De EF600 bevat twee Hymalaya Pro-modules voor verbeterde geluidsuitvoer, vooral in vergelijking met de meer alledaagse PCM1704K-module. De Hymalaya Pro, met de toegevoegde ondersteuning van een nieuw algoritme en 0,01% precisieweerstanden, bereikt een THD (totale harmonische vervorming) van twee procent op niveau -60 dB.

Bluetooth-connectiviteit is geen toegift. Alle belangrijke codcs worden ondersteund waaronder ook LDAC, voor verliesloze geluidsweergave voor audio van CD-kwaliteit. Dan is er ook nog een cinch-ingang en uitgang en een XLR-ingang en uitgang. Doorlussen naar een versterker is dus ook mogelijk, zodat de versterker ook kan profiteren van het DAC-platform van de EF600. Bekabeld digitaal signaalkan binnenkomen via een USB-B ingang, USB-C ingang en een coaxiale ingang.

Op de voorkant is een symmetrische en asymmetrische hoofdtelefoonuitgang gemonteerd.

De door HiFiMan opgegeven S/R-verhouding is 118dB (gewogen), de kanaalscheiding is 131+/-3dB en THD+N (lijnuitgang) is 0,0014% (-8 dB). Het maximale uitgangsvermogen is robuust bij 5,12 Watt bij 32 Ohm gebalanceerd en 1,8 Watt bij 32 Ohm ongebalanceerd, waardoor de EF600 het vermogen heeft om de meeste low-efficiency vlakke hoofdtelefoons aan te sturen, waaronder ook de Susvara, het vlaggenschipmodel van HiFiMan.

HiFiMan EF600: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de EF600 DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker in de loop van april 2023 verkrijgbaar zijn tegen een nog bekend te maken adviesprijs.


EDITORS' CHOICE