NIEUWS

Majority Tru Bio: biologisch afbreekbare draadloze in-ear hoofdtelefoon

De berg van draadloze in-ear hoofdtelefoons in de wereld heeft een enorme omvang en de markt is overvol. Het Engelse bedrijf Majority heeft de Tru Bio uitgebracht, een draadloze in-ear hoofdtelefoon die is gemaakt van volledig biologisch afbreekbaar plastic en andere materialen. Desondanks krijgt de koper drie jaar garantie op zijn Tru Bio.

Majority Tru Bio: draadloze in-ear hoofdtelefoon die het milieu veel minder zou moeten belasten

Het Engelse audiobedrijf Majority stelt dat de Tru Bio een veel beperktere ecologische voetafdruk heeft dan vergelijkbare draadloze in-ear hoofdtelefoons.  De Tru Bio is volledig gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Zelfs de membranen van de drivers zijn afbreekbaar, immers gemaakt van biocellulose. De oordopjes wegen 4,5 gram per stuk.

Als het biologisch afbreekbaar is, valt het vast snel uit elkaar, zo luidt de gedachte die zou kunnen opkomen. Over de levensduur kan op dit moment nog niet zoveel gezegd worden, over een paar jaar des te meer. Een indicatie dat Majority zelf in elk geval niet twijfelt aan een lange levensduur, is het feit dat de koper na registratie drie jaar garantie krijgt en levenslange technische ondersteuning. We veronderstellen overigens dat in elk geval de accu’s in de oordopjes en de opberg- en oplaaddoos verwijderd zullen moeten voordat de Tru Bio in de container voor biologisch afval wordt gegooid. Biologisch afbreekbare accu’s bestaan immers niet. Hetzelfde geldt voor de elektronische onderdelen.

Voor het overige is de Tru Bio een goedkope volledig draadloze hoofdtelefoon, voorzien van Bluetooth 5.3. Welke codecs worden ondersteund is niet bekend. Verder zijn er gebruiksvriendelijke knoppen. Het volledig opladen van de opberg- en oplaaddoos biedt 7,5 uur afspeelduur voor de hoofdtelefoon zelf, plus een reserve aan energie voor drie oplaadbeurten in de opberg- en oplaaddoos, dus totaal dertig uur. Een USB-C oplaadkabel en drie paar pasvormen worden meegeleverd. De pasvormen zijn natuurlijk ook biologisch afbreekbaar.

De Majority Tru Bio kost 35 Britse ponden. Meer weten? Kijk dan op de website van Majority.


EDITORS' CHOICE